Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Γούβες Ηρακλείου:Η έκθεση Leonardo da Vinci προορισμός για 70.000 επισκέπτες

Ο Δήμος Γουβών ( www.guves.gr ) είναι ένας μικρός Δήμος του Νομού Ηρακλείου.Είναι όμως ένας Δήμος με δύο ισχυρά πλεονεκτήματα. Πρώτον είναι Τουριστικός Δήμος και δεύτερον στη γεωγραφική του περιφέρεια υπάρχει ο χώρος της πρώην Αμερικανικής Βάσης.Στον χώρο αυτό δραστηριοποιούνται σήμερα μεταξύ άλλων το Ενυδρείο "Θαλασσόκοσμος" και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Στις εγκαταστάσεις του Δ.Ε.Κ.Κ διοργανώθηκε από 1-4-2009 έως 5-1-2010 η Ευρωπαϊκή έκθεση "Leonardo da Vinci: Εφευρέτης και επιστήμονας".Η έκθεση συγκέντρωσε συνολικά 70.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένους Τουρίστες, κάτοικους της περιοχής και μαθητές από σχολικές εκδρομές.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε πως η έκθεση για το Leonardo Da Vinci έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα σε όλη την Ευρώπη 1.700.000 επισκέπτες κι έχει παρουσιαστεί σε πολλές Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες. Αποτέλεσε την κεντρική εναρκτήρια εκδήλωση σε δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης (Γένοβα, Πάτρα), ενώ ο Δήμος της Σόφιας γιόρτασε με αυτήν την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καμία πολιτιστική διοργάνωση δεν θα μπορούσε να αναδείξει καλύτερα την κληρονομιά της Ευρώπης, από μια έκθεση σχετική με τον Leonardo Da Vinci , μια από τις ευρηματικότερες φυσιογνωμίες που γνώρισε ο άνθρωπος.

Η έκθεση παρουσιάζει την εντυπωσιακή σχέση ανάμεσα στην τέχνη, την επιστήμη και την τεχνική και καταδεικνύει πώς τα έργα αυτού του μεγαλοφυούς ανθρώπου συνδέουν την Ελληνική Αρχαιότητα με την Αναγέννηση και την Αναγέννηση με τη Σύγχρονη Εποχή. Αυτό που τότε αποτελούσε μια ουτοπία και σήμερα είναι πραγματικότητα.

Η διοργάνωση διαρθρώνεται γύρω από τρεις κατηγορίες αντικειμένων, τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται για να δώσουν μια συνολική εικόνα του Λεονάρντο, Εφευρέτη και Επιστήμονα. Οι ενότητες περιέχουν σχέδια, μοντέλα εφευρέσεων και οθόνες αφής με multimedia προγράμματα και 8.000 εικόνες.

Τα μεγάλα λοιπόν πολιτιστικά γεγονότα μπορούν να δημιουργήσουν ταυτότητα προορισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.