Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Καστρινό Καρναβάλι 2010:Ξεκίνησε και ενθουσίασε

Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου ,τα Τοπικά και Δημοτικά διαμερίσματα αποφάσισαν να διοργανώσουν Αποκριάτικες γιορτές.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και τέλειωσαν τη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ώστε να μη συμπέσουν χρονικά με την Αποκριάτικη παρέλαση του Ρεθύμνου και των άλλων Δήμων του Ν. Ηρακλείου και της Κρήτης (14-2-2010).

Η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού έγινε το Σάββατο 6-2-2010.Η παρέλαση είχε δυό κατηγορίες αποκριάτικων ομάδων.

Μια κατηγορία ήταν οι αποκριάτικες ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα όπως το έθιμο "Φανός" από την Κοζάνη, η παραδοσιακή ορχήστρα Χάλκινων "Κοζανίτικη Φανφάρα", οι "Μομόεροι" του Πόντου, οι Αράπηδες και οι Αρκούδες από το Βώλακα Δράμας, οι "Σπάρτακοι" του Δήμου Ξάνθης.Επίσης ομάδες από τα Καρναβάλια του Ρεθύμνου, της Γέργερης και της Παλιανής.

Μια δεύτερη κατηγορία ήταν οι ομάδες του Καστρινού Καρναβαλιού αποτελούμενες από μεταμφιεσμένους δημότες της πόλης που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόκληση - πρόσκληση για γλέντι.

Την Κυριακή 7-2-2010 , 4.000 παίκτες 190 ομάδων πηραν μέρος στο κυνήγι του κρυμένου θυσαυρού.

Ήταν μια πολύ καλή αρχή.Είναι σίγουρο ,επειδή η πόλη του Ηρακλείου διακρίνεται για το δυναμισμό των κατοίκων της , ότι γρήγορα , μετά την αναγκαία ωρίμανση, το Ηράκλειο θα είναι ένας νέος τόπος Αποκριάτικου προορισμού.

Το πλήρες πρόγραμμα του Καστρινού Καρναβαλιού


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.