Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πάτρα:Η παιδαγωγός στο σπίτι !

Ζορίζεστε με τους μπόμπιρες;

Καλέστε στο Δήμο Πατρέων και μία παιδαγωγός θα έρθει στο σπίτι σας και θα βοηθήσει να γίνει καλύτερη η επικοινωνία και η ζωή στο σπίτι. Πρόκειται για τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία που πανελλαδικά πρώτος εφαρμόζει ο Δήμος Πατρέων μέσω της Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας – Πρόνοιας.

Την υπηρεσία αυτή παρουσίασε ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας ενώ τον τρόπο που θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη υπηρεσία πουρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αμπετ Χασμάν μαζί με τον πρόεδρο τους ΔΟΥΠ Αντώνη Χαροκόπο.

Η Παιδαγωγός με επισκέψεις στο σπίτι θα παρακολουθεί παιδιά ηλικίας από 4 έως 8 ετών θα συνεργάζεται με άλλους ειδικευμένους επιστήμονες, θα συζητά με τους πιτσιρικάδες και τους γονείς και θα προτείνει πρακτικές ώστε να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες που υπάρχουν στις συμπεριφορές των.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναβαθμίζουν τη βιωσιμότητα των πόλεων και δημιουργούν προϋποθέσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.Έτσι οι κάτοικοι μέσω των βιωματικών εμπειριών τους τροποποιούν την "εικόνα" που έχουν στο μυαλό για την πόλη τους αυξάνοντας την ελκυστικότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.