Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Βόλος:Η πόλη του ποδήλατου

Περισσότερα ποδήλατα σημαίνει λιγότερα αυτοκίνητα, λιγότερα παράνομα παρκαρισμένα,λιγότερος εκνευρισμός από την κυκλοφορία, λιγότεροι ρύποι στον αέρα που αναπνέουμε.Σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χώρος για όλους, ιδιαίτερα για τα παιδιά, ελεύθερα πεζοδρόμια, καλύτερη ποιότητα ζωής κάθε μέρα.

Για να μπορεί, όμως, το ποδήλατο να κυκλοφορεί με ασφάλεια, χρειάζεται το δικό του χώρο. Όπως πολλές σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις, ο Βόλος διαθέτει, πλέον, ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων περίπου 20 χλμ. που αποτυπώνονται στο χάρτη με χρώμα. Ένα δίκτυο για αποκλειστική χρήση από τους ποδηλάτες, που διατρέχει όλη την πόλη και συνδέει κάθε γειτονιά με το κέντρο.

Οι νέοι ποδηλατόδρομοι, μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές στην πόλη , όπως οι πεζόδρομοι, οι κορύνες και οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, κάνουν το Βόλο την πόλη που αντιμετωπίζει αποφασιστικά υπέρ των κατοίκων της, τα προβλήματα του κυκλοφοριακού και του περιβάλλοντος που ταλαιπωρούν κάθε αστικό κέντρο της χώρας μας. Μένει σε όλους τους κατοίκους του Βόλου, να γεμίσουν με ποδήλατα τους νέους ποδηλατόδρομους,διεκδικώντας δυναμικά μερίδιο ζωής .


Μέχρι πρόσφατα στη παραλία του Βόλου και σε ορισμένα άλλα σημεία της πόλης υπήρχαν ποδηλατόδρομοι.Αίτημα , όμως , όλων των πολιτών ήταν να ενωθούν αυτοί οι δρόμοι σε έναν πλήρη ιστό που κάνει εύκολη, ασφαλή και ευχάριστη τημετακίνηση με ποδήλατο σε ολόκληρο το Βόλο.Το αίτημα αυτό ικανοποίησε ο Δήμος Βόλου.
Το δίκτυο αυτό θα επεκταθεί άμεσα με την προσθήκη ακόμη 10 χλμ., και σε δεύτερη φάση, θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.
Το ποδήλατο, μετά από κάποια χρόνια, ξανάρθε επιτέλους στην ζωή μας και ήρθε για να μείνει.

Δείτε την ιστοσελίδα για το ποδήλατο του Δήμου Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.