Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τουρισμός κρουαζιέρας : Σημαντικό πλήγμα για τον Τουρισμό του Ηρακλείου η αποχώρηση του "AIDA"

Σε μια περίοδο που η οικονομία του τόπου μας χρειάζεται οικονομικές εισροές, η αδυναμία μας να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο Αεροδρόμιο και το Λιμάνι ώθησε την ιδιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου AIDA (που διακινεί κάθε σεζόν 50.000 επιβάτες) να φύγει από το Ηράκλειο και να δένει πλέον στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Το AIDA είχε ως σταθμό βάσης το λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου από το 2002 μέχρι σήμερα, και σε κάθε ταξίδι του μετέφερε περίπου 2.200 επιβάτες.

Οπως είπε στην εφημερίδα “Πατρίς” του Ηρακλείου, ο Θεόδωρος Μυλωνάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, το κρουαζιερόπλοιο, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, έδενε κάθε Παρασκευή στο Ηράκλειο, για να παραλάβει τις χιλιάδες των επιβατών του (από Γερμανία και Αυστρία) που έφθαναν με περίπου 15 πτήσεις τσάρτερ από το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Παρέμενε όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Λιμάνι οπότε οι επιβάτες είχαν το χρόνο να επισκεφθούν τις αρχαιότητες, να γευματίσουν, αλλά και να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα της πόλης.

Στο εξής, οι ταξιδιώτες αυτοί θα αφήνουν τα χρήματά τους στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνάκη, οι λόγοι της απομάκρυνσης του AIDA από την Κρήτη, σχετίζονται αποκλειστικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην διακίνηση των επιβατών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αλλά και στο λιμάνι, καθώς η εταιρεία εκτιμά ότι δεν υπάρχει στο Ηράκλειο το σέρβις και οι υπηρεσίες που θα ήθελε για τους πελάτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.