Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ρόδος : Διεθνής διοργάνωση σκοποβολής Grand Prix PERAZZI Rhodes 2010 .

Ο Όμιλος Σκοπευτών Δωδεκανήσου υπό την αιγίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και συνδιοργανωτές τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδ/σου, την Τοπική Ένωση Δήμων Κοινοτήτων Δωδ/σου, το Ροδιακό Οργανισμό Αγώνων Νήσων, το Δήμο Αφάντου, την GMA PERAZZI France Laporte Hellas, αναλαμβάνουν την πραγματοποίηση μιας σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης σκοποβολής : Grand Prix PERAZZI Rhodes 2010 ( 2-9 Μαϊου 2010).


Η εγκατάσταση:
Το Σκοπευτήριο Πήλινου Στόχου Laporte Hellas, κατασκευάστηκε το 2007 και χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς για την διεξαγωγή των αγωνισμάτων του πήλινου στόχου της διοργάνωσης NatWest Island Games Rhodes 2007, με 100 περίπου συμμετοχές. Βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αφάντου στην Ανατολική πλευρά του νησιού όπου βρίσκεται και το γήπεδο Γκολφ. Στην περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας, παραδοσιακοί οικισμοί, ταβέρνες, εστιατόρια και πολλά αξιοθέατα. Απέχει 2 χμ. από το κέντρο του Δήμου Αφάντου και 4 χμ. από την οργανωμένη και υπέροχη ομώνυμη παραλία, όπου υπάρχουν αρκετές ψαροταβέρνες, εστιατόρια, αναψυκτήρια και μπαρ.
Γήπεδα & Εξοπλισμός:
Το σκοπευτήριο που είναι δυτικά του Αφάντου προς το εσωτερικό του νησιού περιλαμβάνει πέντε (5) γήπεδα για τα ολυμπιακά αγωνίσματα Σκητ (Skeet) και Ol. Trap και τα μη ολυμπιακά Σπόρτινγκ (Sporting) Σπόρτινγκ Κομπακτ (Sporting Compact) και Αμέρικαν Τραπ (America Trap). Ο εξοπλισμός είναι LAPORTE που έχει χρησιμοποιηθεί σε 7 Ολυμπιάδες συμπεριλαμβανομένων της Αθήνας και του Πεκίνο. Διαθέτει αναψυκτήριο και εστιατόριο για ελαφριά ζεστά γεύματα.
Αγωνίσματα & κατηγορίες:
Ο αγώνας είναι ομαδικός και μεικτός με τη σύνθεση τριών αγωνισμάτων. ABT 50 πιάτα, Universal Trap 50 πιάτα και Sporting 100 πιάτα. Κάθε ομάδα αποτελείται από 4 σκοπευτές. Σε 2 βασικές κατηγορίες, στην 1η οι δύο από τους τέσσερις συμμετέχοντες πρέπει να αγωνίζονται με όπλα Perazzi και στην 2η όλοι οι συμμετέχοντες με ότι όπλα επιθυμούν.
Τα φυσίγγια: Τα φυσίγγια της διοργάνωσης είναι 28 γραμμάρια.
Έπαθλα: Ως έπαθλα θα δοθούν στις πρώτες 3 ομάδες, της 1ης κατηγορίας, 2 όπλα “Perazzi” και σκοπευτικά αξεσουάρ Perazzi. Στην 2η κατηγορία θα δοθούν 2 Όπλα “Batista Rizzini” και σκοπευτικά αξεσουάρ της ίδιας εταιρείας. Ως έπαθλο θα δοθεί ένα ακόμα όπλο σε παιχνίδι έκπληξη.
Κόστος συμμετοχής & προπόνησης: Το κόστος συμμετοχής (entry fee) στην διοργάνωση είναι 85€. Για την προπόνηση και τον αγώνα το κόστος των φυσιγγίων είναι 6,5 €. Για την προπόνηση το κόστος της «πούλας» (25 πιάτα) είναι 5€.
Δηλώσεις συμμετοχής, τρόπος πληρωμής & προθεσμίες:
Στο E-mail shooting@islandgames.gr, τηλ. 2241039707. Εξόφληση συμμετοχής 10 ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης 22/04/10 με τραπεζική κατάθεση.
Αποθήκευση όπλων: Στην εγκατάσταση με φύλαξη από την εταιρία security Group 4.
Κανόνες & κανονισμοί: Ότι προβλέπεται για τα αγωνίσματα από τους κανονισμούς του FITASC.
Αφίξεις & Αναχωρήσεις: Επίσημες αφίξεις 2-3 Μάιου, αναχωρήσεις 09-10 Μάιου.
Τελετές: Μετά το πέρας των αγώνων θα πραγματοποιηθεί η τελετή Λήξης, οι απονομές των επάθλων και οι ανταλλαγές αναμνηστικών και δώρων. Θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήρια βραδιά με μουσική και χορό. Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Σκοπευτήριο σε ώρα που θα ανακοινωθεί με το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων.
Καιρικές συνθήκες: Κατά το μήνα Μάιο οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για την διεξαγωγή αγώνων, οι άνεμοι είναι Δυτικοί χαμηλής έντασης και οι θερμοκρασίες μέτριες, ελάχιστη 16ο , υψηλότερη 24ο μέση 20 ο .
Πακέτο διαμονής: Στα ξενοδοχεία Afandou Bay 5* & Afantou Beach 4* που βρίσκονται στην περιοχή Αφάντου, 50 μ. από την υπέροχη και οργανωμένη παραλία του Αφάντου και 25χμ. από την πόλη της Ρόδου. Απέχουν 5 λεπτά από το σκοπευτήριο.
Για το σύνολο της διοργάνωσης, διαμονή-διατροφή για 7 διανυκτερεύσεις με πρωινό και δείπνο κατ’ άτομο.
-Afandou beach 4* (τα δωμάτια θα συμπληρωθούν -Afantou bay 5* (τα δωμάτια θα συμπληρωθούν
1κλίνο 520, 00€ από 2 ή 3 άτομα) 1κλινο 840,00 € από 2, 3 ή 4 άτομα)
2κλίνο 280, 00€ 2κλινο 420,00€
3κλίνο 190, 00€ 3κλινο 360,00€
4κλινο 290,00€
Για τις μετακινήσεις έχουν εξασφαλιστεί ειδικές τιμές για αυτοκίνητα τριών κατηγοριών, για τις επτά ημέρες που διαρκεί η διοργάνωση. Κατηγορία Α, 1000 cc 220,00€/ Κατηγορία Β, 1200 CC 250,00€/ Κατηγορία Γ, 1400 CC 280,00€.

Διοργάνωση: Όμιλος Σκοπευτών Δωδεκανήσου
Υπό την αιγίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

* Από την ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.