Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Belfast : Διοργάνωση workshop με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων

Τα μέτρα που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Belfast για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Σε συνέχεια προηγούμενης δημοσίευσης σχετικά με την αντιμετώπιση της Οικονομικής Κρίσης από τις πόλεις μέλη του Δικτύου Eurocities, το παρόν άρθρο εξετάζει τα μέτρα που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέλφαστ και ειδικότερα την απόφαση για τη διοργάνωση workshop με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων. Tα συγκεκριμένα Workshop περιλαμβάνουν μεμονωμένες δράσεις συμβουλευτικής με την παρουσία εμπειρογνώμονα στην εκάστοτε επιχείρηση. Στα πλαίσια των συγκεκριμένων σεμιναρίων θα γίνει Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης σε κάθε επιχείρηση, στη συνέχεια θα προσδιοριστούν συγκεκριμένες στρατηγικές επιβίωσης κατά την τρέχουσα περίοδο και τέλος θα διαμορφωθούν σχέδια μελλοντικής ανάπτυξης. Την επιμέλεια της μετάφρασης είχε η Γιούλη Γιανναδάκη ,οικονομολόγος, εργαζόμενη στο Δήμο Ηρακλείου

Ειδικότερα τα workshop έχουν ως στόχο την κάλυψη των εξής θεματικών ενοτήτων:
Σχεδιασμός πωλήσεων και ανάπτυξη στρατηγικής marketing
Από την υπάρχουσα οικονομική κρίση και τη συνεχή μείωση των πωλήσεων, ιιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων, προέκυψε η ανάγκη για εφαρμογή νέων μεθόδων προσέγγισης του αγοραστικού κοινού. Το εν λόγω workshop παρέχει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν την εμπορική τους στρατηγική και να αναπτύξουν νέα επιχειρηματικά σχέδια για τη μελλοντική τους ανάπτυξη.
Συγκράτηση αγοραστικού κοινού: Τεχνικές και Μέθοδοι εξυπηρέτησης πελατών
Η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιβίωση και γενικότερα την ανάπτυξη των σύγχρονων επιχειρήσεων. Στα πλαίσια αυτά το συγκεκριμένο σεμινάριο, παρέχει πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη σύγχρονων τεχνικών εξυπηρέτησης πελατών. Στόχος των εν λόγω στρατηγικών είναι η συνεχής ανάπτυξη των επιχειρήσεων ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας.
Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων: Οικονομικός Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης
Το συγκεκριμένο workshop, έχει ως στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων σε ότι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών τους (πχ ευκαιρίες χρηματοδότησης, μέθοδοι οργάνωσης, οικονομική παρακολούθηση και έλεγχος ταμειακών ροών).
Οnline Πωλήσεις: Χρήση του internet για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων
Αυτό το σεμινάριο παρέχει πληροφορίες σε θέματα Οnline πωλήσεων και ενημέρωσης για τις ευκαιρίες διείσδυσης των επιχειρήσεων στην παγκόσμια αγορά. Κατά τη διάρκεια του 2010 το Δίκτυο των επιχειρήσεων του Μπέλφαστ έλαβε χρηματοδότηση από την ΕΕ για τη διοργάνωση εκδηλώσεων δικτύωσης σε θέματα προμηθειών, εξυπηρέτησης πελατών, ηγεσίας και branding (δημιουργία ταυτότητας πόλεων).

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.belfastcity.gov.uk/ben/events.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.