Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ηράκλειο : Συνεργασία με την πόλη του Τολέδο στα πλαίσια συμπλήρωσης 400 χρόνων από τον θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου – El Greco

Επιστολές αντάλαξαν οι Δήμαρχοι Τολέδου senor Emiliano Garcia – Page Sanchez και Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης εγκαινιάζοντας την συνεργασία των δύο πόλεων για τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων στα πλαίσια της συμπλήρωσης 400 ετών από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.


Διαβάστε την απαντητική επιστολή του κ.Γιάννη Κουράκη στο Δήμαρχο Τολέδου.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Με πολύ χαρά έλαβα την επιστολή σας που αναφέρεται στην απόφαση του Δήμου σας για την πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων στις πόλεις μας, Ηράκλειο και Τολέδο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης (το 2014) 400 χρόνων, από το θάνατο του μεγάλου μας ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ( ΕL GRECO).

Θα είναι πράγματι μια έκφραση τιμής προς το μεγάλο τέκνο του Ηρακλείου, που έκανε δεύτερη πατρίδα του το Τολέδο και δημιούργησε εκεί τα αθάνατα έργα του. Ταυτόχρονα όμως θα είναι και μια ευκαιρία για προσέγγιση και συνεργασία των δύο πόλεων που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου.

Είμαι στη διάθεση σας για την προώθηση των διαδικασιών της αδελφοποίησης, αλλά και των άλλων εκδηλώσεων, τις οποίες από πλευράς Δήμου έχω εξουσιοδοτήσει να παρακολουθεί ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Ματζαπετάκης.

Σας ευχαριστώ που είχατε την καλοσύνη να επικοινωνήσετε μαζί μου και σας στέλνω τους πιο εγκάρδιους χαιρετισμούς μου.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Κουράκης
Δήμαρχος Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.