Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ψηφιακή πόλη.Το τρίτο κύμα

Μια ιστορική ανασκόπηση της εισαγωγής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους Δήμους καταγράφει στη εισήγησή του στα  "Σεμινάρια της Ερμούπολης 2010" , που πραγματοποιήθηκαν στη Σύρο , ο Μοχιανάκης Κ, προϊστάμενος πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου.

Περιγράφει ως πρώτο κύμα την προσπάθεια μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών των Δήμων , ως δεύτερο κύμα τον "Ψηφιακό Δήμο" δηλ. την προσπάθεια παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις  μέσω των δημοτικών Portal ,την εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών και ασύρματων δικτύων και ως τρίτο κύμα την προσπάθεια για την "ψηφιακή πόλη".

Το νέο στοιχείο που χαρακτηρίζει το τρίτο κύμα είναι η διατύπωση ενός κοινού σχεδίου ψηφιακών δράσεων από όλους τους φορείς μιας πόλης, η οργάνωση της κοινωνικής διαβούλευσης και η επιστημονική και τεχνική στήριξη του σχεδίου , το οποίο θα αξιολογείται διαρκώς.Η συνέργια των φορέων επιτυγχάνει παροχή υπηρεσιών που στηρίζεται στην ενοποίηση πληροφοριών από διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα.Και τελικά αναδεικνύει το  " e " , στοιχείο της ανταγωνιστικής ταυτότητας των πόλεων με άμεση επίδραση στη οικονομικής τους ανάπτυξη.

Διαβάστε τη παρουσίαση  "Ψηφιακή πόλη.Το τρίτο κύμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.