Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ - Πρόγραμμα Πρότυπου Portal του Εδιμβούργου - clicket.co.uk

Μετά από πέντε χρόνια μελέτης, διαβούλευσης και έρευνας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Εδιμβούργου έχει συντονίσει την παροχή και την χρηματοδότηση μιας νέας ολοκληρωμένης υπηρεσίας δικτυακής ενημέρωσης εκδηλώσεων και πώλησης εισιτηρίων για την πόλη του Εδιμβούργου.

Περιγραφή της ενέργειας
Αυτό το Πρόγραμμα Πρότυπου Πόρταλ του Εδιμβούργου (ΠΠΠΕ) είναι ένα συνεργατικό έργο που χρηματοδοτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο και από την εθνική υπηρεσία χρηματοδότησης, το «Σκοτσέζικο Συμβούλιο Τεχνών», το οποίο διαχειρίζεται τον οργανισμό ανάπτυξης κοινού, η «Επιχείρηση Ακροατηρίου». Το έργο συγκεντρώνεται στη βελτίωση της πρόσβασης και της ενθάρρυνσης της συμμετοχής, αυξάνοντας την χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών και την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων σε 35 συμμετέχουσες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές οργανώσεις της πόλης και όχι μόνο.
Στο επίκεντρο του έργου είναι η ναυαρχίδα ιστοσελίδα Clicket.co.uk - μια ιστοσελίδα εκδηλώσεων και έκδοσης εισιτηρίων που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράσουν εισιτήρια για πολλαπλές εκδηλώσεις σε πολλαπλούς χώρους σε μία συναλλαγή που δεν πρόσθετη κρυμμένα τέλη. Η τεχνολογία αυτή έχει επίσης αξιοποιηθεί στην κοινή ιστοσελίδα του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου www.edinburghfestivals.co.uk. Παρόλο που είναι απλή στη σύλληψη, η πρόταση αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία σε οποιαδήποτε άλλη πόλη σ’ αυτή τη κλίμακα με αυτό το βαθμό συμμετοχής.

Το ιστοσελίδα έχει αναπτυχθεί για να διευκολύνει την χρήση για όλες τις ηλικίες, έτσι εκτός από το ολοκληρωμένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, η ιστοσελίδα διαθέτει ένα πλήθος από πρακτικά εργαλεία για να βοηθήσει το κοινό να βρει την εκδήλωση που θέλει. Διαθέτει επίσης οργανωτή εκδηλώσεων που δημιουργεί ένα πρόγραμμα των επιλεγμένων εκδηλώσεων και ενημερώνει για συγκρούσεις (και προτείνει εκδηλώσεις για την πλήρωση
ενδεχόμενα κενά), καθώς και τα συγκεκριμένα κανάλια για παιδικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις των παραδοσιακών τεχνών. Η πόλη έχει δεσμευτεί για τη μεγιστοποίηση της επιρροής της δικτυακής πύλης:

στους υφιστάμενους συμμετέχοντες – ενθαρρύνοντας περισσότερες επισκέψεις
πιο συχνά σε περισσότερες μορφές τέχνης

σχετικά με τους πιθανούς συμμετέχοντες - χρησιμοποιώντας πληροφορίες που αρπάζουν την προσοχή και διεγείρει την περιέργεια και το ενδιαφέρον

σχετικά με τους μη συμμετέχοντες – σε συνεργασία με τους εταίρους για
την παροχή ενός δικτυακού κόμβου πληροφόρησης για νέους επισκέπτες με προσφορές, πληροφορίες των εγκαταστάσεων, πληροφορίες πίσω από τα παρασκήνια, ειδικές εκδηλώσεις, φιλικές προς την οικογένεια λεπτομέρειες, και πολλά άλλα.

Το έργο αυτό συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αποκτάει νέους συνεργάτες. Το Artlink, μία οργάνωση που υποστηρίζει τέχνες από ανάπηρους, εργάζεται για την ανάπτυξη πρόσθετων υπηρεσιών σε αυτό το δικτυακό τόπο για να μπορέσουν πελάτες με ειδικές ανάγκες να δημιουργήσουν κατά παραγγελία προγράμματα και να δημιουργήσουν σχέσεις με τους χώρους για να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους για τη βελτίωση της εμπειρίας.

Το Clicket είναι πραγματικά μία υπηρεσία ορόσημο, καθώς και το πρώτο στο είδος του. Το Εδιμβούργο υπερηφανεύεται για τις πολιτιστικές προσφορές του, και μόλις ενεργοποιηθεί, το clicket.co.uk θα γίνει ένα κεντρικό κομμάτι αυτής της προσφοράς.


*Την μετάφραση του κειμένου έκανε ο Λάζαρος Αγαπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.