Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Αθήνα : ATHENS DIGITAL WEEK , 7-10 Οκτωβρίου

Με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους τομείς των νέων τεχνολογίων, της καινοτομίας, της ψυχαγωγίας, της δημιουργικότητας και του νέου ψηφιακού πολιτισμού, το Athens Digital Week θα διεξαχθεί, για τρίτη συνεχή χρονιά, από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, στην Τεχνόπολις στο Γκάζι.

Το Athens Digital Week είναι το φεστιβάλ τεχνολογίας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, με τον «Αθήνα 9,84», την «Τεχνόπολις», τη  ΔΑΕΜ και την ΕΤΟAΑ και για πρώτη φορά φέτος με την εφημερίδα το ΘΕΜΑ. Επίσης, φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (e-TEE), του Πανεπιστημίου Πειραιώς, της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), του Athens Information Technology, των ψηφιακών κοινοτήτων ΕΕΛ/ΛΑΚ, Hellug, Fedora, OWASP, macephemera και freeBSD, του Hellenic Games Developers Association, της Ελληνικής κοινότητας ρομποτικής Grobot, και της Αθηναϊκής Λέσχης Φίλων της Επιστημονικής Φαντασίας.
Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ συγκεντρώνει πάνω από 35.000 επισκέπτες, πραγματοποιώντας πάνω από 12 ώρες σεμιναρίων και 40 ώρες διαλέξεων, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων και ειδημόνων παγκοσμίου εμβέλειας, καθώς και εγχώριων ανεξάρτητων ομάδων.

Παράλληλα, πάνω από 15.000€ δίνονται ως έπαθλα σε διαγωνισμούς κάθε χρόνο. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Η φετινή θεματολογία του Athens Digital Week έχει στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης, με την προβολή δράσεων και ιδεών που συμβάλλουν στη μετατροπή της γνώσης σε καινοτομικά προϊόντα, διαδικασίες και υπηρεσίες, στη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, στην υποβοήθηση μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας προς τις επιχειρήσεις και στην κάλυψη του χάσματος μεταξύ τεχνολογικής γνώσης και αγοράς. 

Το φεστιβάλ αποτελείται από εννέα (9) Θεματικές ενότητες και δύο (2) Zώνες με ομιλίες και παρουσιάσεις:

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.athensdigitalweek.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.