Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αγία Παρασκευή :Δημιουργία δικτύου Πόλεων ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Στο πλαίσιο της δράσης 1.2 (θεματική δικτύωση αδελφοποιημένων πόλεων) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Η Ευρώπη για τους Πολίτες, 2007-201 3», ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής προχώρησε στη σύσταση ενός θεματικού δικτύου πόλεων σε συνεργασία με τις πόλεις Saint-Brieuc (Γαλλία), Γεροσκήπου (Κύπρου) και Αberystwyth (Μ. Βρετανία). Το δίκτυο με την επωνυμία ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ βασίζεται στην ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και της επικοινωνίας των Ευρωπαίων πολιτών μέσω των Νέων Τεχνολογιών. 

Στο ιδρυτικό συνέδριο του δικτύου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ο δήμαρχος της Αγ.Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος τόνισε ότι "στην εποχή του απρόσωπου, παγκοσμιοποιημένου οικονομικού, πνευματικού και πολεοδομικού κοσμοπολιτισμού, είναι ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να έλθουν σε επαφή για να μοιραστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, γνώμες και αξίες, για να πάρουν μαθήματα από την ιστορία ώστε να δημιουργήσουν για το μέλλον". 
 
Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη, σκοποί του Δικτύου είναι οι εξής:
•    η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων για τη συμμετοχή στην οικοδόμηση μιας Ευρώπης ακόμα πιο προσιτής, δημοκρατικής και με παγκόσμιο προσανατολισμό
•    ανάπτυξη αισθήματος της ευρωπαϊκής ταυτότητας, βασισμένης σε κοινές αξίες, κοινή ιστορία και πολιτισμό
•    καλλιέργεια του αισθήματος των ευρωπαίων πολιτών ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τους ανήκει
•    βελτίωση της ανεκτικότητας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, μέσα από το σεβασμό και την προαγωγή της πολιτισμικής και γλωσσικής πολυμορφίας, συμβάλλοντας παράλληλα στο διαπολιτισμικό διάλογο.

Η πρόταση του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τον τίτλο «Διαπολιτισμικός Διάλογος χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες -Δημιουργικότητα και Καινοτομία», η οποία επιδοτήθηκε με 1 50.000€ από το Πρόγραμμα για δράσεις με χρονικό ορίζοντα διετίας (2010-2011), περιελάμβανε, εκτός από τη σύσταση του δικτύου, και την πραγματοποίηση συνάντησης νέων καλλιτεχνών από τις συμμετέχουσες πόλεις.
Πληροφορίες:
Δήμος Αγ. Παρασκευής Πνευματικό Κέντρο κα Εβίτα Χρυσολούρη τηλ: 210 6080730
Ε-mail: evchryssoloures@agiaparaskevi.gr Ι
στοσελίδα: http://www.andromedanetwork.eu/

* Από το Μηνιαίο Δελτίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.