Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Νάντη, Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2013

Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου στη Στοκχόλμη, η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2012, ο Jean Marc Ayrault, ο Πρόεδρος της Μητροπολλιτικής Νάντης και ο Ronan Dantec, ο αρμόδιος αντιπρόεδρος για τη βιώσιμη ανάπτυξη, βραβεύτηκαν με το βραβείο «Νάντη 2013 ,Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

«Αυτή η αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβραβεύει 20 χρόνια προσπαθειών και δεσμεύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Υπογραμμίζει την ποιότητα του έργου της βιωσιμότητας της μητροπολιτικής περιοχής μας.  Το 2013 θα μας δοθεί μια ευκαιρία να μοιραστούμε και να εμπλουτίσουμε την εμπειρία μας με όλους τους Ευρωπαίους» δήλωσε ο Jean -Marc Ayrault.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας απονέμεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια πόλη που κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια για αστική ανάπτυξη που είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Η Μητροπολιτική Νάντη,  εξελέγη από τις 17 άλλες υποψήφιες πόλεις από μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, του ICLEI, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταφορών και Περιβάλλοντος, την Ένωση Πρωτευουσών της ΕΕ και την Επιτροπή των Περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.