Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη:2o ποδηλατικό καρναβάλι

Σε αρκετές αναρτήσεις στην ετικέτα "ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" έχουμε επισημάνει το ρόλο  γεγονότων όπως τα καρναβάλια  στην τόνωση της τουριστικής κίνησης και την βοήθεια που προσφέρουν στη καθιέρωση πόλεων όπως η Πάτρα, η Ξάνθη και το Ρέθυμνο ως  τουριστικών προορισμών.Το ποδηλατικό καρναβάλι σίγουρα αποτελεί μια ευχάριστη ιδιαιτερότητα της Θεσσαλονίκης

@Από το www.bikecarnival.gr/
ΤΣΙΚΝΟ-ΠΕΜΠΤΗ 24 Φεβρουαρίου 2011 ώρα 19.00 το απόγευμα, πλατεία χρηματιστηρίου στα ΑΝΩ ΛΑΔΑΔΙΚΑ (Ερμού με Συγγρού), Θεσσαλονίκη.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΤΑΛΙ!
Δελτίο Τύπου ανανέωση: 11-Φεβ-2011

Το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ διοργανώνεται κάθε τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του Ποδηλάτου στην Ελλάδα. Μετά την πολύ πετυχημένη πρώτη διοργάνωση το 2010, το καρναβάλι έρχεται ξανά στις 24 Φεβρουαρίου 2011.



Φέτος παρουσιάζουμε τον “Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες” με το αντίστοιχο άρμα που εστιάζει στην πολιτική κατάσταση της χώρας και της Θεσσαλονίκης. Διεκδικούμε την θέση του ποδηλάτου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τα ποδηλατικά άρματα, στο τρένο, στο μετρό, στο τραμ, στο αστικό. Παράλληλα σατυρίζουμε και αναζητούμε χώρο για την τοποθέτηση του αγάλματος-άρματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η αφίσα μας είναι μια δημιουργία του σκιτσογράφου Σταύρου Κιουτσιούκη (γραφιστικά Τάσος Λέκκας) και πρόκειται για την διασκευή της διάσημης φωτογραφίας με το φιλί του ναύτη στην νοσοκόμα στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που συμβόλιζε την έναρξη της μετάβασης από τον πόλεμο στην ειρήνη. Η δική μας αφίσα κηρύσσει την έναρξη της μετάβασης από το αυτοκίνητο στο ποδήλατο.

Τον Ιανουάριο το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ συμμετείχε με τα ποδήλατα στα χέρια στο Καστοριανό Καρναβάλι “ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ”. Μαζί με τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καστοριάς “ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΔΙ” παρουσιάσαμε τις “Νύφες του Θερμαΐκού και της Λίμνης” ζητώντας καθαρότερα νερά. Επιπλέον για ένα μήνα στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε η έκθεση αφίσας “ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΝ” του Μπιν Ποδηλάντεν.

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ / ΑΠΟΚΡΙΑ παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές γιορτές αλλά και στις νεώτερες Ρωμαϊκές και σημαίνει η αποχή από το κρέας. Την ΤΣΙΚΝΟ-ΠΕΜΠΤΗ γίνεται μεγάλο φαγοπότι για την προετοιμασία για την νηστεία της Σαρακοστής. Το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ την Τσικνο-πέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την ΑΠΟΧΗ από την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα:ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Η ΛΥΣΗ για την ΡΥΠΑΝΣΗ, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, την ΥΓΕΙΑ, την ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΚΗΣΗ, την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, την ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

Το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ θα πραγματοποιήσει ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ μεταμφιεσμένων στο κέντρο της πόλης, με τον ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ και την ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ του ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ, με ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ με συμβολικό και σατυρικό χαρακτήρα και ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ καρναβαλιστών.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει ένα ΞΕΦΡΕΝΟ ΓΛΕΝΤΙ για ΟΛH την ΠΟΛΗ, με ΚΡΑΣΙ, ΦΑΓΗΤΟ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ και DJ SET μέχρι την ανατολή του Ηλίου, ενώ θα γίνει και η παραδοσιακή ΚΑΥΣΗ του ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

19.00 ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και τα ΤΥΜΠΑΝΑ του ΠΥΡΓΟΥ http://drum-and-flow.blogspot.com

μετά τις 22.00
LINDY HOP GREECE http://www.lindyhop.gr

Special Guests: PARANAUE http://www.myspace.com/paranauebanda

DJ Set:  ATARY http://www.myspace.com/atarymusic και ΗΡΑΚΛΗΣ

Δείτε τι έγινε πέρυσι στο VIDEO σε σκηνοθεσία-σενάριο Ελλη Ζερμπίνη:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150173268649012

Ελάτε μαζί μας, η ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ήρθε!

Το κρασί της εκδήλωσης είναι μια προσφορά της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ ΚΡΗΤΗΣ http://www.pezaunion.gr

Πληροφορίες , Αφίσα, Δελτία Τύπου, Διαφημιστικό Spot, Video Spot:Site: http://www.bikecarnival.gr  - E-mail: info@bikecarnival.gr

Facebook: http://facebook.com/bike.carnival  -  Twitter: http://twitter.com/bike_carnival

Διοργάνωση: ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ / ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΕΝΩΣΗ για τα δικαιώματα των ΠΕΖΩΝ / ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ / ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ / STREET PANTHERS
Μέλη του Δικτύου Κινήσεων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.