Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Atenistas, Minoistas, Patrinistas, Paguristas καλως ορίσατε !

Αυτήν την εικόνα αντικρύζει ο επισκέπτης του Ηρακλείου μόλις εξέρχεται από την κεντρική πύλη του λιμανιού.Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι πρωτοβουλίες των πολιτών. Αναδημοσιεύουμε το κείμενο από την ιστοσελίδα των Minoistas που αναφέρεται στην επικείμενη δράση τους.
"Ενώ μέχρι χθες το βράδυ είχαμε αποφασίσει να επέμβουν οι Minoistas στο μοναδικό αλσύλλιο των Δειλινών αυτή την Κυριακή, εν τούτοις διαπυστώσαμε, από μια μικρή βόλτα που κάναμε πριν λίγο στο χώρο του υπό ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στην παραλιακή λεωφόρο και Εθνικής Αντιστάσεως γωνία απέναντι από την είσοδο του λιμανιού μας, τις πραγματικά τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν εκεί. 

Συναντήσαμε από τόνους σπουπιδιών και εναπομεινάντων μπαζών μέχρι και πρόχειρη κατοικία φτιαγμένη από ότι υλικό μπορεί να φανταστεί κανείς που στεγάζει οικογένεια προφανώς λαθρομεταναστών. Η θέα ήταν ανατριχιαστική όταν μέσα από αυτό το παράπηγμα ξεφύτρωσαν πέραν των 2 γυναικών, που με σπαστά Ελληνικά αυτοπροσδιορίστηκαν ως Ρουμάνες, ένα μωρό παιδί που ζήτημα ήταν να είναι πάνω από 2 ετών. Εικόνες πραγματικά ντροπής και εξαθλίωσης για το "σύγχρονο" Ηράκλειο που προετοιμάζεται να βάλει τα καλά του και να υποδεχθεί το ...καρναβάλι. Μετά λοιπόν την επίσκεψή μας αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα πλάνα μας αυτή την Κυριακή και να δράσουμε καθαρίζοντας σε εκείνο το σημείο λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν. Βεβαίως θα χρειαστούμε την βοήθεια του Δήμου Ηρακλείου με μεγαλύτερα οχήματα αυτή την φορά (για μεταφορά μπαζών κ.λ.π.). Οι Minoistas δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν αυτήν την Κυριακή 6/2/2011 και ώρα 11 π.μ. αλλά τα φορτηγά του Δήμου όπως και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να δηλώσουν και αυτές το παρών τους. Η εικόνα αυτή αφορά όλους μας. Είναι η πρώτη εντύπωση που δίνουμε και στους χειμερινούς τουρίστες μας με τα φανταχτερά κρουαζιερόπλοια. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους μικρούς και μεγάλους. Τα σύνεργα που πρέπει να κρατάτε είναι, όπως και στην προηγούμενή μας δράση, γάντια πάνινα ή/και μίας χρήσης, σακούλες απορριμμάτων μεγάλες, σκούπες, φαράσια, παλάμες και όποιος έχει καρότσι οικοδομών ας το φέρει για διευκόλυνση όλων μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.