Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Βανκούβερ, η καλύτερη πόλη να ζει κανείς

@Από naftemporiki.gr
Το Βανκούβερ αναδείχθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά ως η πόλη με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης παγκοσμίως. Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Μελβούρνη και η Βιέννη.
Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Economist Intelligence Unit, το Βανκούβερ απέσπασε βαθμολογία 98% σε διάφορες κατηγορίες, όπως η σταθερότητα, η ιατρική περίθαλψη, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η παιδεία και οι υποδομές, διατηρώντας σταθερές τις «επιδόσεις» σε σύγκριση με πέρσι.
Εκτός από τη Μελβούρνη η οποία εκτόπισε τη Βιέννη από τη δεύτερη θέση της κατάταξης, δεν παρατηρήθηκε κάποια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή στην ταξινόμηση των 140 πόλεων σε σύγκριση με πέρσι.
«Οι σχετικά αραιοκατοικημένες πόλεις μεσαίου μεγέθους στα ανεπτυγμένα κράτη τείνουν να συγκεντρώνουν υψηλότερη βαθμολογία, καθώς διαθέτουν όλες τις παροχές σε επίπεδο πολιτισμού και υποδομών, με λιγότερα προβλήματα που προκαλούνται από την εγκληματικότητα ή τον συνωστισμό», σχολιάζει ο Τζον Κόπστεϊκ, συντάκτης της έκθεσης.
Η αμερικανική πόλη με την υψηλότερη βαθμολογία είναι το Πίτσμπουργκ, το οποίο φιγουράρει στην 29η θέση �ακριβώς πάνω από τη Χονολουλού- ενώ το Λος ’ντζελες υποβαθμίστηκε κατά τρεις θέσεις στην 44. Στην 56η θέση της κατάταξης βρίσκεται η Νέα Υόρκη, ενώ το Λονδίνο κατέχει την 53η θέση. Πολύ καλύτερα τα πήγε το Παρίσι, το οποίο βρίσκεται στην 16η θέση.
Οι χειρότερες συνθήκες διαβίωσης μεταξύ των 140 πόλεων του κόσμου παρατηρούνται, σύμφωνα με την έρευνα, στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε, με βαθμολογία 37,5%, το οποίο βρίσκεται στον πυθμένα της παγκόσμιας κατάταξης.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.