Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Χανιά:Οι προτεραιότητες στον Τουρισμό

Η ενημέρωση των Φορέων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, για τις έως τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής των Χανίων ως προς την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νέου «καλλικρατικού» Δήμου, αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21/2/2011, το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα των  Χανίων. Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε η εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Χανίων σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη, παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η κα. Κοκκινάκη ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Φορέων για τη σύσταση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, καθώς και για τις προτεραιότητες, που θέτει η δημοτική αρχή στον τομέα του Τουρισμού. Ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα της κρουαζιέρας και στον στόχο της δημοτικής αρχής για την καθιέρωση του λιμανιού της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης). Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση, όπως γνωστοποιήθηκε, ο Δήμος Χανίων συμμετέχει με αποστολή του σε έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Μαϊάμι.



Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, αναφέρθηκε στην τεράστια οικονομική και αναπτυξιακή σημασία για την πόλη μας και γενικότερα για τον ελληνικό τουρισμό της καθιέρωσης της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας. Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό τα έργα: α) επέκταση – ολοκλήρωση του τμήματος κρουαζιέρας στην προβλήτα «Αδρίας» και β) κατασκευή Επιβατικού σταθμού και τμήματος ελλιμενισμού μικρών σκαφών, με δυνατότητες επισκευής και διαχείμασης, την ευθύνη των οποίων έχει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
«Τα μηνύματα, που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά ως προς την άφιξη κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας μέχρι και το 2012, ενώ άμεσος στόχος μας θα πρέπει να είναι η ελαχιστοποίηση των προβλημάτων, τα οποία πιθανόν να προκύψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας ότι το λιμάνι της Σούδας θα πρέπει να καταστεί ασφαλές για τους επιβάτες και να αποκτήσει την προβολή, που του αξίζει.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων έθεσαν από την πλευρά τους θέματα, που αφορούν μεταξύ άλλων τις προτάσεις τους, οι οποίες και θα εξεταστούν από την υπό σύσταση Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.