Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ρέθυμνο:Βραβείο καλύτερης διοργάνωσης ecomobility

Το βραβείο καλύτερης διοργάνωσης απέσπασε ο Δήμος Ρεθύμνης στην φετινή, 8η διοργάνωση ECOMOBILITY – Οικολογική μετακίνηση στην οποία συμμετείχαν 26 πόλεις απ’ όλη την Ελλάδα.
Στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που περιλάμβανε ένα σύνολο δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και κυρίως των νέων σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και οικολογικών τρόπων μετακίνησης, έλαβαν ενεργό μέρος σχολεία από όλη τη χώρα.
Το Ρέθυμνο εκπροσωπήθηκε στη διοργάνωση από το Γυμνάσιο Επισκοπής που προετοίμασε με ευαισθησία και ενδιαφέρον τη δουλειά του και την παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε λίγες βδομάδες πριν στο «Σπίτι του Πολιτισμού» όπου φιλοξενήθηκαν και άλλες δράσεις του Προγράμματος ώστε να ενημερωθεί το ρεθεμνιώτικο κοινό για τις παραμέτρους και το περιεχόμενο της εκστρατείας ECOMOBILITY.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των σχολείων που έλαβαν μέρος στο Πρόγραμμα και οι παρουσιάσεις τους στις αντίστοιχες πόλεις διοργανώθηκε από το Ecocity (Εθελοντικός Οργανισμός Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ) που ανέλαβε το συντονισμό και την υλοποίηση του Προγράμματος στη χώρα μας , ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου ν αποδοθούν οι έπαινοι και τα βραβεία για την καλύτερη εργασία, την καλύτερη διοργάνωση, δημιουργικά βραβεία κλπ.

Το Ρέθυμνο λοιπόν έλαβε το Βραβείο της καλύτερης διοργανώτριας πόλης, διάκριση που αναμφίβολα πρόσφερε ιδιαίτερη ικανοποίηση αφενός επειδή το Ρέθυμνο προβλήθηκε στη χώρα μας για τη φιλοξενία του και τις οργανωτικές του δυνατότητες κι αφετέρου διότι πέτυχε αυτή τη διάκριση σε μια περίοδο που η ΚΕΔΗΡ, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, διοργάνωσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση σε περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη εργασιακά λόγω του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Το Βραβείο παρέλαβε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σαριδάκης Κώστας ενώ ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του και τα συγχαρητήρια του στους καθηγητές του Γυμνασίου Επισκοπής και στους μαθητές που έλαβαν μέρος στο Πρόγραμμα οι οποίοι παρότι είχαν στη διάθεση τους πενιχρά μέσα και συναγωνίζονταν με μαθητές Γυμνασίων μεγάλων αστικών Κέντρων όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη, ωστόσο είχαν μια αξιοπρεπή παρουσία στο Διαγωνισμό.

Ο Δήμαρχος επαινεί την προσπάθεια των παιδιών και κυρίως τους ευχαριστεί γιατί απέδειξαν πως ακόμη κι αν οι αντικειμενικές δυνατότητες είναι περιορισμένες και τα διαθέσιμα μέσα ανεπαρκή με τη συνεργασία, τη φαντασία και τη συλλογική δουλειά μπορούμε, κάθε φορά, να δίνουμε στο Ρέθυμνο νέα ώθηση κι ένα σημαντικό προβάδισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.