Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη στην τελική τριάδα των Υποψήφιων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Νεολαίας για το 2014

Στις τρεις επικρατέστερες πόλεις της Ευρώπης,για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» ,  προκρίθηκαν το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη μεταξύ πολλών Ευρωπαϊκών πόλεων όπως η Βαρκελώνη, το Ικόνιο της Τουρκίας κ.α.
Με βάση την επίσημη ενημέρωση που έχουμε από την αρμόδια επιτροπή το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη είναι στους τρεις τελικούς υποψηφίους για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»
Η Επιτροπή εξέτασε όλες τις προτάσεις που είχαν υποβάλλει Δήμοι από όλη την Ευρώπη και κατέληξε σε τρεις πόλεις: το Ηράκλειο, Ιβάνοβο από τηνΡωσία και τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου διεκδικεί για δεύτερη φορά τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο να αναπτύξει την επικοινωνία και την αλληλογνωριμία των νέων όλης της Ευρώπης.
Ηράκλειο 2014
      
Πρόκειται για ένα τίτλο που δίνεται από το European Youth Forum σε μια ευρωπαϊκή πόλη για ένα ολόκληρο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου, δίνεται σ’ αυτήν, η ευκαιρία να παρουσιάσει νεολαιίστικες δράσεις που σχετίζονται με την πολιτιστική, αθλητική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική τοπική ζωή και ανάπτυξη. Ιδιαίτερα, ενθαρρύνονται νέες ιδέες και καινοτόμα προγράμματα σχετικά με την ενεργό συμμετοχή των Νέων, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ της Τοπικής Κοινωνίας και των Ευρωπαϊκών Οργανισμών, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη ενοποιητική διαδικασία και την ενεργοποίηση των Νέων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία οι Δήμοι Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης θα μπορέσουν να ενισχύσουν την πρόταση που έχουν ήδη καταθέσει κατά την α’ φάση που ολοκληρώθηκε την 1η Μαίου και να προχωρήσουν σε μία αναλυτική παρουσίαση των εκδηλώσεων που προγραμματίζουν να γίνουν. 
Support

     
Η τελική επιλογή θα γίνει στην Σύνοδο του European Youth Forum που θα λάβει χώρα στη Μπράγκα της Πορτογαλίας στις 18-20 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.