Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη :Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 !

Τον τίτλο της Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014 πήρε η Θεσσαλονίκη!
Ο φάκελος που κατατέθηκε εντυπωσίασε την αρμόδια επιτροπή η οποία ήταν υπεύθυνη για το ποια πόλη θα έπαιρνε τον συγκεκριμένο τίτλο και τον έδωσε στη Νύφη του Θερμαϊκού. Εν τω μεταξύ η εκδήλωση επιλογής έγινε στην Μπράγκα της Πορτογαλίας.
Να υπενθυμίσουμε πως οι αντίπαλες πόλεις που διεκδικούσαν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014, ήταν το Ιβάνοβο της Ρωσίας και το Ηράκλειο Κρήτης.

Συνέντευξη Τύπου για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τον τίτλο της “Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας 2014» (European Green Capital) θα δώσουν ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας, την ερχόμενη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 
 
Την ίδια μέρα στις 20.00, στο φουαγιέ του Δημαρχείου, μια τεράστια τούρτα θα περιμένει όσους θέλουν να γιορτάσουν τη νίκη της Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή και την προσπάθεια της στην  διεκδίκησή για τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». Την τούρτα θα κατασκευάσουν  η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, το Παραδοσιακό εργαστήριο πίτας-μπουγάτσας Φίλιππος Μπαντής και  το αρτοζαχαροπλαστείο Μπάτσιος "Αρτος και γλυκό" ενώ τις πρώτες  ύλες ζαχαροπλαστικής  προσφέρουν οι Αφοι Λαούδη,  ο Γιώργος Τσάγκας και το Τμήμα ζαχαροπλαστικής του Ι.Ε.Κ. ΠΑΣΤΕΡ, πιστοί στην υπόσχεσή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο και μέσο την «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.