Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

World Green Building Council Government Leadership awards in 2011

Το World Green Building Council (WGBC) πραγματοποίησε την πρώτη του World Green Building Council βράβευση της κυβερνητικής ηγεσίας για το 2011, προβάλλοντας  εμπνευσμένες κυβερνητικές πολιτικές που μεγιστοποιούν τις δυνατότητες των κτιρίων για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Στα φετινά βραβεία αναγνωρίσθηκαν  βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στην πόλη, στο επίπεδο της κυβερνητικής πολιτικής , για την οικοδόμηση , με  "αριστεία" πράσινων πολιτικών .
Οι τοπικές κυβερνήσεις και οι πόλεις είναι  σε θέση να εφαρμόσουν την πράσινη ανάπτυξη και αστικές πολιτικές σχεδιασμού που θα επηρεάσουν τις προσεγγίσεις για την αειφορία στον τομέα της οικοδομής. Δεδομένου ότι τα κτίρια ευθύνονται για περίπου το ένα τρίτο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Γης,  αυτά τα βραβεία προορίζονται να χρησιμεύσουν ως πηγή έμπνευσης για όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και την προώθηση των πράσινων κτιρίων ως μια στρατηγική νίκης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Τα βραβεία κρίνονται με βάση πέντε κριτήρια:
- Η αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας προς το μετασχηματισμό της βιομηχανίας
- Σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας της πρωτοβουλίας
- Κλίμακα των μειώσεων των εκπομπών
- Επίδειξη της περιβαλλοντικής ηγεσίας και καινοτομίας
- Πολλαπλασιασμού και τη συνάφεια προς άλλες τοποθεσίες

Διαβάστε μια πλήρη αναφορά για τις δράσεις των βραβευμένων πόλεων που χρησιμεύουν ως καλές πρακτικές και για μας !

Τα βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της COP-17 στο Durban, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011. Το Μπέρμιγχαμ ήταν η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που κέρδίσε ένα βραβείο.Στους άλλους νικητές, συμπεριλαμβάνονται το Σαν Φρανσίσκο, το Τόκιο, η Σιγκαπούρη, η Νέα Υόρκη και η Πόλη του Μεξικού.

Διαβάστε επίσης :
Λονδίνο:BedZED, μια επιτυχημένη οικογειτονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.