Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Στο διαδίκτυο ο Κρητικός Αμπελώνας

Στο διαδίκτυο ο Κρητικός Αμπελώνας
Ο Κρητικός Αμπελώνας, με τη βοήθεια των Δικτύων Οινοποιών της Κρήτης - Νομού Ηρακλείου και Χανίων & Ρεθύμνου - έχει και επίσημα το δικό του ηλεκτρονικό portal, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.winesofcrete.gr.
Tα Δίκτυα, σε έργο που τρέχει μέσω κοινοπραξίας με το επιμελητήριο Ηρακλείου στα πλαίσια του προγράμματος “Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες” που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και την Ελλάδα, με την τεχνική υποστήριξη του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας», «ανέβασαν» το δικό τους portal στο διαδίκτυο, για την ηλεκτρονική παρουσίαση του Κρητικού Οίνου στους πολλούς λάτρεις του καλού κρασιού εντός και εκτός Ελλάδας.

Το portal παρέχει πληροφορίες στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, για το δίκτυο, τα μέλη και τα οινοποιεία τους, τις τοπικές ποικιλίες, την ιστορική αναδρομή του κρασιού στην Κρήτη, εκδηλώσεις αλλά και συνταγές που βασίζονται στην Κρητική Διατροφή. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική συλλογή με πληθώρα φωτογραφιών από τα οινοποιεία και τους Κρητικούς αμπελώνες όπως και το «γλωσσάρι του Οινοτουρίστα» για να μάθετε την ορολογία που χρησιμοποιείται στον κόσμο του Κρητικού οίνου!
Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος για την ολοκληρωμένη προσπάθεια προώθησης του οινικού τουρισμού στο νησί και στην ανάδειξη των Κρητικών κρασιών, τα δίκτυα Οινοποιών της Κρήτης εξέδωσαν χάρτες με τις οινικές διαδρομές του νησιού και άλλα σημεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Στους χάρτες, υψηλής αισθητικής και ποιότητας, έκτος από όλα τα οινοποιεία της Κρήτης ανά νομό, υπάρχουν πληροφορίες για τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, και φυσικά προτάσεις για καλό παραδοσιακό φαγητό. Στον οινοτουρίστα ή τον απλό επισκέπτη του νησιού παρέχονται και πληροφορίες για το κρητικό κρασί στο πέρασμα του χρόνου, πληροφορίες και στοιχεία της ιστορίας και της παράδοσης της Κρήτης, καθώς και πληροφορίες για την περίφημη Κρητική Διατροφή.

Όλα αυτά συνθέτουν πάνω στο ανάγλυφο του νησιού ολοκληρωμένες διαδρομές και προτάσεις που αναδεικνύουν πόσο πολυδύναμος τουριστικός προορισμός είναι η Κρήτη.
Μπορείτε να «κατεβάσετε» τον χάρτη σε ψηφιακή μορφή από το portal www.winesofcrete.gr.

Η υποστήριξη των Δικτύων Οινοποιών Κρήτης από το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» για τον εμπλουτισμό του χάρτη και την συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία των δεδομένων της ιστοσελίδας έγινε στα πλαίσια της επίσημης συνεργασίας των φορέων που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης την άνοιξη. Η υποστήριξη του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» προς τα Δίκτυα Οινοποιών Κρήτης στοχεύει στην πιλοτική υποστήριξη των δικτύων και την καθιέρωσή τους ως Καλή Πρακτική δικτύωσης στο νησί. Υφίσταται σε επίπεδο διοικητικής υποστήριξης, προβολής του κρητικού οίνου και  προώθησης και ανάπτυξης του οινικού τουρισμού.
Σημαντική επίσης ήταν η προβολή του κρητικού αμπελώνα στο 14ο Διεθνές Συνέδριο γαστρονομίας “World of Flavors” που πραγματοποιήθηκε στην Νάπα της Καλιφόρνιας, από το  Culinary Institute of America. Στο συνέδριο συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης ως Χρυσός Χορηγός μέσω του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας»  προσφέροντας κρητικά εδέσματα, προϊόντα και  εμφιαλωμένα κρητικά κρασιά πού έχουν ήδη παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ στους 700 συνέδρους - opinion leaders στον χώρο της γαστρονομίας (Σεφ, δημοσιογράφους γαστρονομίας, ιδιοκτήτες εστιατορίων).
 www.winesofcrete.gr
facebook: Wines of Crete
www.cretan-nutrition.gr
facebook: Κρητική Διατροφή - Cretan Diet

Πηγή :www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.