Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μικρή και μεγάλη οθόνη προτιμούν τη Νέα Υόρκη

#Καθημερινή, 28 Ιανουαρίου 2012 

Ιδανικό σκηνικό για κάθε λογής τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές αποτελεί η «Πόλη που δεν κοιμάται ποτέ», η Νέα Υόρκη. 
Και αυτή την αξιωματική παραδοχή αποδεικνύει ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πόλης της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, το 2011 ήταν χρονιά-ρεκόρ για τηλεοπτικές παραγωγές στο Μεγάλο Μήλο. 
«Η πανέμορφη πόλη μας, οι εξαιρετικοί τεχνικοί, βοήθησαν ώστε το Μεγάλο Μήλο να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ παραγωγών για τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη», δήλωσε ο βαθύπλουτος δημοτικός άρχων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο «πλατό» της σειράς Gossip Girls. 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 100.000 κάτοικοι της Νέας Υόρκης κερδίζουν τα προς το ζην από τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην πόλη τους, όπου πέρυσι γυρίστηκαν 140 τηλεοπτικές εκπομπές και 188 κινηματογραφικές ταινίες.
Οι ουρανοξύστες, το ρομαντικό Σέντραλ Παρκ, τα χαρακτηριστικά κτίρια των πιο φτωχών συνοικιών αποτελούν ιδανικό σκηνικό.

Τηλεοπτικές παραγωγές με διεθνή απήχηση, όπως τα Φιλαράκια, τα Gossip Girls, το Sex and the City, εισέβαλαν στα σπιτικά όλου του κόσμου κάνοντας τη Νέα Υόρκη οικεία στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Το σίριαλ Gossip Girls, που έφτασε αισίως τα 100 επεισόδια, είναι δημοφιλές στη νεολαία και καταγράφει τη ζωή όμορφων και εύπορων κοριτσιών στο Μανχάταν. Ωστόσο, όπως είπε ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ, κεντρικός χαρακτήρας είναι η ίδια η πόλη.
Εκτός, όμως, από τα μοναδικά αστικά τοπία, η Νέα Υόρκη προσφέρει στους παραγωγούς και φορολογικά κίνητρα της τάξης του 30%, σε μία προσπάθεια να γίνει η πόλη πιο ανταγωνιστική από τις άλλες που διεκδικούν με τη σειρά τους... κινηματογραφική καριέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.