Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Minoistas :Μαζί ζωντανεύουμε την πόλης μας

#Minoistas
Το πρωϊνό μας ξύπνημα σήμερα Κυριακή 1 Απριλίου ήταν λίγο πιο νωρίς κι αυτό γιατί έπρεπε να μεταφέρουμε όσα φυτά μας είχαν προσφέρει, από την προηγούμενη ημέρα, οι φυτωριούχοι και οι ανθοπώλες της πόλης μας. Αφού στήσαμε τους πάγκους, τις καρέκλες μας, την μουσική μας και τις αφίσες μας, αρχίσαμε να ετοιμάζουμε όσα φυτά είχαμε φέρει με το πρώτο δρομολόγιο. 
Έπρεπε να κάνουμε άλλα 2 δρομολόγια με τα αυτοκίνητα διότι αν και είχαμε πει ότι θα προσφέραμε πάνω κάτω 1.000 φυτά τελικά μοιράσαμε πάνω από 1.400 διότι υπήρξαν και άλλοι φυτωριούχοι που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την τελευταία στιγμή αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι όλοι μαζί θα κάναμε κάτι καλό για την πόλη μας. Αφού έφτασαν λοιπόν και τα τελευταία φυτά τοποθετήσαμε τα αυτοκόλλητα που είχαμε ετοιμάσει και αμέσως άρχισε το μοίρασμά τους. Οι περισσότεροι ήταν ανυπόμονοι για να πάρουν το φυτό που τους αναλογούσε. 
Ενώ λοιπόν είχαμε πληροφορήσει τους πάντες ότι η δράση μας θα είχε διάρκεια από τις 10 το πρωϊ μέχρι τις 12 το μεσημέρι η δράση κράτησε μόλις 40 λεπτά!!!! Όλοι όσοι ήμασταν εκεί να βοηθήσουμε, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όταν αντιμετωπίσαμε τόσο πολύ κόσμο. Όλοι τους είχαν και από μία ερώτηση για το όνομα του φυτού, για το πόσο νερό χρειάζεται κ.λ.π. 

Οι μικροπαρεξηγήσεις δεν έλειψαν μιας και 2-3 ήθελαν να πάρουν πέραν του ενός φυτού που είχαμε πει εξ αρχής σε όλους. Άλλοι πάλι σπρώχνονταν για να διαλέξουν το ομορφότερο ή το πιο χρήσιμο για αυτούς φυτό. Όπως και να χει, θεωρούμε ότι επιτύχαμε τον αρχικό μας στόχο αφού έστω και υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύουμε ότι δώσαμε το μήνυμα για προστασία του περιβάλλοντος μέσω της προσφοράς ενός φυτού. Ας κρατήσουμε την θετική πλευρά αυτής της κίνησης και υποσχόμαστε να ξανακάνουμε αυτή την δράση με περισσότερα φυτά την επόμενη φορά.  
Περισσότερες φωτογραφίες από την σημερινή δράση μπορείτε να δείτε εδώ αλλά και εδώ.
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.