Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κι άλλη διάκριση για το παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου

Κι άλλη διάκριση για το παραλιακό μέτωπο του ΗρακλείουΝέα διεθνής αναγνώριση για την πόλη του Ηρακλείου σε Πανευρωπαϊκό συνέδριο στη Βιέννη
Ο Δήμος Ηρακλείου είχε και πάλι την τιμητική του μέσα σε διάστημα λίγων ημερών μετά την σημαντική διάκριση που απέσπασε σε διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθιστώντας τον πλέον παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Η Γενική Γραμματεία του Πανευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Νέων Αρχιτεκτόνων EUROPAN στα πλαίσια  της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού EUROPAN 11 κάλεσε τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου να παρουσιάσει το έργο που έχει υλοποιήσει και προέρχεται από την εφαρμογή βραβευμένης μελέτης προηγούμενου διαγωνισμού.

Όμως η προβολή του έργου που έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου δεν σταματά εκεί αφού η ανάπλαση και ανάδειξη του Παραλιακού μετώπου της πόλης συμπεριελήφθη και σε ειδική έκδοση της Γενικής Γραμματείας του EUROPAN.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη στις 18 και 19 Μαΐου 2012  από τη Γενική Γραμματεία του Πανευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Νέων Αρχιτεκτόνων EUROPANE προσκλήθηκαν  μόνο 4 ευρωπαϊκές πόλεις ανάμεσά τους και το Ηράκλειο ενώ συμμετείχαν αρχιτέκτονες 45 πόλεων από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.


Η εισήγηση του Τμήματος Παλιάς Πόλης που αφορούσε στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου παρουσιάστηκε από τον μηχανικό του Δήμου Γιώργο Ταβερναράκη, που επέβλεψε την κατασκευή των έργων και ο οποίος ενημέρωσε σήμερα το πρωί το Δήμαρχο Ηρακλείου για τα αποτελέσματα του συνεδρίου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣE ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στην ειδική έκδοση της Γ.Γ. EUROPEAN με τίτλο " ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ –ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ EUROPAN 2008  (IDEAS CHANGING –EUROPAN IMPLEMENTATIONS 20O8-2012) παρουσιάζεται σε ένα τετρασέλιδο αφιέρωμα  το έργο του Δήμου Ηρακλείου για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Παλιάς Πόλης (περιοχή κόλπου Δερματά - Παλιάς Λαχαναγοράς - Παλιάς Ηλεκτρικής).

Επίσης  φιλοξενείται και  συνέντευξη του Δημάρχου Ηρακλείου  που αναφέρεται στη στρατηγική επιλογή του Δήμου για ανάπλαση και αναβάθμιση  του παράκτιου μετώπου της πόλης αλλά και τη σύνδεσή του με τα Ενετικά τείχη.

Ο κ. Γιάννης Κουράκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την νέα διεθνή  αναγνώριση του έργου που  υλοποιεί η Δημοτική αρχή και σε δήλωσή του τονίζει ότι στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι η κοινωνική  και οικονομική αναζοωγόνηση όλων των περιοχών της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.