Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πρόγραμμα κομποστοποίησης ξεκινάει στη Σαντορίνη


Σκοπός του προγράμματος είναι, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση του μπλε κάδου, οι δημότες να αποθέτουν στον κοινό κάδο των σκουπιδιών περίπου το 10% των απορριμμάτων τους. 

Ο δήμος θα παραχωρήσει δωρεάν τον εξοπλισμό σε όσους δημότες δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα που θα μειώσει τα απορρίμματα που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ. 

Η ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων και η μετατροπή τους σε λίπασμα, μειώνει κατά ένα μεγάλο μέρος τον όγκο των απορριμμάτων που θα κατέληγαν στους χώρους ταφής των απορριμμάτων ενώ μειώνει και το κόστος αποκομιδής. 

Ο δήμος θα εφοδιάσει τους δημότες που θα δηλώσουν συμμετοχή με δωρεάν εξοπλισμό όπως κάδο κομποστοποίησης, βιοζυμωτή, εξάρτημα ανάδευσης και άλλα 
Ταυτόχρονα ο δήμος Σαντορίνης θα οργανώσει και ειδικό σεμινάριο κομποστοποίησης για όσους συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα και θα παρέχει υποστήριξη με οδηγίες και συμβουλές. 

Η δημοτική αρχή στοχεύει στο να μειώσει στο 10% τα κοινά απορριμμάτα, με ανακύκλωση του χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και λευκοσιδήρου (στον μπλε κάδο). Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 25 Μαΐου. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κατά την ημερίδα που οργανώνει ο Δήμος Σαντορίνης στις 2 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.