Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Rebranding Corfu :Clusters Δίκτυα και αναπτυξιακές συμπράξεις

Στις 18 και 19 Μαΐου βρέθηκα στην πόλη της Κέρκυρας καλεσμένος του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια Ημερίδας με θέμα Rebranding Corfu.

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση μας αναγκάζει όλους να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητες , τα παραγωγικά πρότυπα αλλά και την αποτελεσματικότητα της οργανωτικής μας κουλτούρας.Κυρίως όμως , θα πρέπει να αναστοχαστούμε πάνω σε ένα θέμα που βασανίζει συστηματικά τις τοπικές κοινωνίες.Την έλλειψη συνεργασίας των Τοπικών φορέων.Όλο το παιγνίδι παίζεται στο ποιος θα έχει το πολιτικό όφελος και στο ποιος θα διαχειριστεί τα χρήματα.Αν αντιληφθούμε ότι όλοι έχουν τον ρόλο τους , θα ανακαλύψουμε υβριδικές μορφές συνεργασίας ( εκείνη που ταιριάζει στη νομοθεσία, στη χρονική στιγμή, στο χώρο και στους ανθρώπους) με επιμερισμένη ηγεσία και ξεκάθαρους στόχους.
Η δική μου τοποθέτηση με τίτλο "Placebrand & Placebranding .Όσα θάθελα να ξέρω, σε μισή ώρα" περιέγραψε το πως δομείται το Brand ενός Τόπου και πως οργανώνουμε τη διαχείριση του.
Θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση του σχεδιασμού για την οικοδόμιση του Brand τόπου τις τοπικές συνεργασίες ,προσκάλεσα στη Ημερίδα τον Μιχάλη Καθαράκη , ο οποίος με την δουλειά του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και τις σπουδές του στο αντικείμενο ,μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά το διάλογο.
Το "Πόλεις και Πολιτικές" παρουσιάζει σήμερα την τοποθέτηση του Μιχάλη Καθαράκη με τίτλο "Clusters Δίκτυα και αναπτυξιακές συμπράξεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.