Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ψηφιοποίησε το! Καινοτόμες πρωτοβουλίες Μάρκετινγκ Προορισμού

#Από το Aboutourism.
Την μετάφραση επιμελήθηκε ο Λάζαρος Αγαπίδης

Νέες και δημιουργικές πρωτοβουλίες που αξιοποιούν την δύναμη των ψηφιακών μέσων και εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για την μεγιστοποιήσει συμμετοχής που ακολουθούν μία ολοκληρωμένη προσέγγιση μάρκετινγκ.

VisitBritain: Ψηφιακή Λαμπαδηδρομία
Εκμεταλλευόμενοι την διαδρομή της λαμπαδηδρομίας σε όλη τη Βρετανία, το VisitBritain έχει μόλις αποκαλύψει τα σχέδια της για τα ψηφιακά και κοινωνικά μέσα που στοχεύουν την μεγιστοποίηση της διαφήμισης των προορισμών της διαδρομής.


Ένας μοναδικός διαδραστικός χάρτης έχει δημιουργηθεί στο visitbritain.com και στο Love UK που επιτρέπει στους εν δυνάμει επισκέπτες να «Ακολουθήσουν τη Φλόγα» καθώς κάνει το ταξίδι της εντός 10 μιλίων από το 95% της Βρετανίας.  Ο χάρτης «Ακολούθησε τη Φλόγα» χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία Google Street View, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι σε όλο τον κόσμο να μπορούν να δουν εικόνες και να εξερευνήσουν τις τοποθεσίες τις φλόγας πριν αποφασίσουν αν θέλουν να τις επισκεφθούν.  


Περιεχόμενο για κάθε προορισμό θα προστίθεται κάθε ημέρα καθώς το ταξίδι εξελίσσεται.


Εικόνες και περιεχόμενο θα αναρτηθούν μέσω του δικτύου του VisitBritain.  Όλες οι ψηφιακές πλατφόρμες του VisitBritain θα συμμετέχουν, με τη περιεχόμενο που αναρτάται στην Love UK, η κυρία σελίδα του VisitBritain στο Facebook που τώρα έχει περίπου 800.000 οπαδούς, ενώ πρόσφατα ανακηρύχθηκε μία από τις μεγαλύτερες σελίδες ανταγωνιστικής ταυτότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Οι Σούπερ Μπλόγκερ του VisitBritain θα συνεργαστούν με το φορτηγό λαμπαδηδρομίας της Samsung σε συγκεκριμένες ημερομηνίες του ταξιδιού αξιοποιώντας τη μοναδική αυτή πρόσβαση για να στέλνουν tweet, να γράφουν άρθρα σε blog και να δημιουργούν ιστορίες που τονίζουν τις πόλεις και τις κωμοπόλεις σε όλη τη Βρετανία.  
Θα υπάρξουν ζωντανά tweets από τον ιστότοπο του @VisitBritain, όπου η εταιρική σελίδα του VisitBritain θα στέλνει ένα tweet την ημέρα για να γιορτάσουνε τις 70 ημέρες του μαραθωνίου, και με κάθε tweet θα προσφέρονται πληροφορίες για την περιοχή μέσα από την οποία περνάει η φλόγα.  
Επίσης, η VisitBritain θα δημιουργήσει μια εφαρμογή στην Love UK η οποία θα επιτρέψει σε όλους τους οπαδούς να διανέμουν εικονικές σημαίες σε όλο τον κόσμο.  Οι χρήστες θα ενθαρρύνονται να δίνουν τις ψηφιακές σημαίες στους φίλους στο Facebook σε μια προσπάθεια να μαζέψουν πόντους.  Η σημαία με τους περισσότερους πόντους θα κερδίσει ένα βραβείο που παρέχονται από έναν από τους βασικούς στρατηγικούς εταίρους της VisitBritain. 


Η πρώτη Wikipedia Πόλη - Γνωρίστε την «Monmouthpedia»

Το Μόνμουθ στην Ουαλία έχει γίνει η πρώτη «Wikipedia πόλη» του κόσμου.

Το έργο ονομάζεται «Μονμουθπέδια» και δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Wikipedia του Ηνωμένου Βασιλείου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονμουθσάιρ και τα μουσεία την βιβλιοθήκη και τους εθελοντές της πόλης.  Ολόκληρη η πόλη στηρίζει το έργο αυτό.  Οι συνεργάτες περιλαμβάνουν 200 ​​επιχειρήσεις, μερικά πανεπιστήμια και σχεδόν κάθε σχολείο και κοινωνική ομάδα στην περιοχή.  Το έργο λειτουργεί εδώ και έξι μήνες και  ενισχύεται από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της εγκατάστασης ενός δωρεάν συστήματος Wi-Fi σε όλη την πόλη.


Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις έξυπνες τηλεφωνικές συσκευές τους για να σαρώνουν barcodes στα σημεία ενδιαφέροντος στο Μόνμουθ και στη νοτιοανατολική Ουαλία, που θα εμφανίζουν στις συσκευές τους μια σελίδα της Wikipedia για το αξιοθέατο στο οποίο βρίσκονται σε όποια γλώσσα έχει ρυθμιστεί η συσκευή τους.  Εκατοντάδες άρθρα για τη ζωή και την ιστορία της πόλης θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο σε περισσότερες από 26 γλώσσες.

Η πόλη έχει τοποθετήσει πάνω από 1.000 κωδικούς QRpedia σε όλη την πόλη.  Αυτό περιλαμβάνει κεραμικές ή μεταλλικές πινακίδες σε δημόσια κτίρια καθώς και μικρότερες πινακίδες για το εσωτερικό των κτιρίων και για την επισήμανση μικρότερων αντικειμένων. Και τα τοπικά καταστήματα έχουν επίσης αυτοκόλλητα στα παράθυρά τους με πληροφορίες για τα επαγγέλματα τους.


Όπως αναφέρει η «επίσημη» σελίδα της Wikipedia: «Το Μονμουθπέδια στοχεύει να καλύψει κάθε αξιόλογη τοποθεσία, πρόσωπο, έργο τέχνης, χλωρίδα, πανίδα και άλλα πράγματα στο Μόνμουθ σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες.  Το Μονμουθπέδια ανήκει σε και μπορεί να συμπληρωθεί από όλους.  Περιλαμβάνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο που συνεργάζονται για να μοιραστούν τις γνώσεις τους μέσα από κείμενα, φωτογραφίες βίντεο και ήχο, και το Wikipedia δίνει στο έργο αυτό ένα παγκόσμιο ακροατήριο. Είμαστε η πρώτη πόλη στην Ουαλία με δωρεάν και ανοικτό WiFi διαθέσιμο σε όλους.  Χρησιμοποιούμε QRpedia κωδικούς γύρω από την πόλη για να δώσει στους ανθρώπους την εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο στη δική τους γλώσσα.»

 

 Source: en.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.