Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δημιουργία προτύπων πιστοποίησης των Κρητικών προίόντων


Αισιοδοξία γεννάει η επίμονη προσπάθεια των φορέων της Κρήτης να αξιοποιήσουν σε όλους τους τομείς το απίστευτα ισχυρό Brandname του νησιού.Τα cluster του Κρητικού συμφώνου ποιότητας, του σήματος Κρητικά χέρια, της ΑΣΤΑ, το Κρητικό πρωινό στα ξενοδοχεία κά ενεργοποιούνται και πολύ σύντομα πιστεύουμε θα φέρουν επιτέλους οικονομικά αποτελέσματα !
Χθες συνεδρίασε η ομάδα εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης, για την δημιουργία των προτύπων πιστοποίησης των προϊόντων του νησιού, που  προβλέπεται από τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για τον αγροτοδιατροφικό τομέα, με τον συντονισμό της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη.
Τα πρότυπα για την πιστοποίηση των προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας της Κρήτης, θα καθορίσουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για τα προϊόντα του τομέα που θα «ενσωματωθούν» στο σήμα «Κρήτη». Μετά την ανάπτυξη και την εφαρμογή του συστήματος πιστοποίησης ένα  προϊόν θα μπορεί να πιστοποιείται και να φέρει το σήμα ποιότητας «Κρήτη», μόνο εάν  πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές.
Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, υπήρξε εκτενής ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την δημιουργία και τη μορφή των  προτύπων. Αυτό θα οδηγήσει στην διαδικασία πιστοποίησης των προϊόντων και τις ομάδες των προϊόντων που είναι ή θα ενταχθούν  στο «Καλάθι των Προϊόντων» της Περιφέρειας Κρήτης.
Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση των παραγωγών - προμηθευτών, οι  διαδικασίες παραγωγής σε ορισμένα προϊόντα η αποτύπωση συνταγών είναι  κρίσιμες παράμετροι που μπορεί να δώσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα στα πιστοποιημένα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα.
Αποφασίστηκε επίσης να κατατεθούν άμεσα προτάσεις για την ομαδοποίηση των προϊόντων της Περιφέρειας Κρήτης και εξειδικευμένα κριτήρια που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα πρότυπα, πέρα από τις γενικές προϋποθέσεις. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε να γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.