Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

"Αντιγράψτε το σχέδιο του Ηρακλείου"!

#Από το www.cretalive.gr
Από την πλήρη ανυποληψία έγινε...μοντέλο! Η προσπάθεια που κάνει το λιμάνι του Ηρακλείου να προσελκύσει και πάλι τους μεγάλους παίκτες της κρουαζιέρας ήταν το θέμα συζήτησης στα φετινά ‘Ποσειδώνια’! Στελέχη της κρουαζιέρας από το εξωτερικό μάλιστα δεν παρέλειψαν να πλέξουν το εγκώμιο για τον ΟΛΗ επισημαίνοντας ότι ‘πρέπει να αντιγράψουν τον σχεδιασμό του τα άλλα λιμάνια’!
Πιο χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση που έκανε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Florida Caribbean Cruise Association (FCCA) Τζων Τέρτσεκ, η οποία αποτελείται από 14 μέλη εταιρειών κρουαζιεροπλοίων με περισσότερα από 100 πλοία στις θάλασσες της Φλόριντα, της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής , μιλώντας για τις επαφές που έχουν με τον ΟΛΗ.
Ο Νο2 της FCCA  μάλιστα αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ.Μπρα που μίλησε εκ μέρους όλων των λιμανιών της χώρας στα ‘Ποσειδώνια’ είπε ότι ‘το λιμάνι του Ηρακλείου έχει σχέδιο και μας έπεισε να ξεκινήσουμε. Θα κάνουμε πολλές δουλειές και ακόμη περισσότερες στο μέλλον! Αντιγράψτε το σχέδιο του Ηρακλείου’ είπε ο κ.Τέρτσεκ που εκπροσωπει το μεγαλύτερο οργανισμό με εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο. Να θυμίσουμε ποιες εταιρείες εκπροσωπεί η Florida Caribbean Cruise Association:
AIDA Cruises
Azamara Club Cruises
Carnival Cruise Lines
Celebrity Cruises
Costa Cruise Lines
Cunard Line
Disney Cruise Line
Holland America Line
MSC Cruises (USA) Inc.
Norwegian Cruise Line
P&O Cruises
Princess Cruises
Royal Caribbean International
Seabourn
Ο Στουρνάρας
Στην ανάγκη να γίνουν επιπλέον βήματα προκειμένου να διευκολυνθούν οι εταιρείες κρουαζιέρας και η Ελλάδα να γίνει πιο ελκυστική για αυτές αναφέρθηκε στην ομιλία του στα «Ποσειδώνια 2012» ο υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας.
Ως κάποιες από τις προτεραιότητες για τη στήριξη της κρουαζιέρας ανέφερε τη δημιουργία σύγχρονου κανονιστικού πλαισίου, την περαιτέρω βελτίωση των λιμενικών υποδομών, την κατάργηση της γραφειοκρατίας και την περαιτέρω συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.
Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κρουαζιέρα δημιουργεί μόνο στο λιμάνι του Πειραιά έσοδα τα οποία υπερβαίνουν τα 360 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.