Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Oι ακριβότερες και ...η φθηνότερη πόλη στον κόσμο

Τρεις πόλεις της Αυστραλίας -το Σίδνεϊ, η Μελβούρνη και η Πέρθη- είναι ακριβότερες από το Λονδίνο. Και οι τρεις πόλεις συγκαταλέγονται στις 20 ακριβότερες πόλεις του κόσμου, τη στιγμή που η βρετανική πρωτεύουσα είναι στην 25η θέση σύμφωνα με τη λίστα της ετήσιας έρευνας που διεξάγει η εταιρεία συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού Mercer.
Ειδικότερα, το Σίδνεϊ βρίσκεται στην 11η θέση, η Μελβούρνη στη 15η και το Πέρθη στην 19η θέση. Στην 78η θέση της ακριβότερης πόλης στον κόσμο, από πλευράς κόστους ζωής για έναν επισκέπτη της, βρίσκεται η Αθήνα.
Την πρώτη θέση κάλυψε και φέτος το Τόκιο και στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Λουάντα, στην Αγκόλα, όπου περισσότερος από τον μισό πληθυσμό των πέντε εκατομμυρίων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας και όπου οι ξένοι αξιωματούχοι δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν τη νύχτα.
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει άλλη μία ιαπωνική πόλη, η Οσάκα, ενώ και στην 10η βρίσκεται η Ναγκόγια. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Μόσχα και στην πέμπτη η Γενεύη.


Για τον υπολογισμό της κατάταξης συμπεριλήφθηκε η αγορά αντικειμένων μικρού κόστους, όπως ένα σάντουιτς ή ένα εισιτήριο κινηματογράφου, αλλά και το κόστος ενός πολυτελούς διαμερίσματος με δύο υπνοδωμάτια, από αυτά που προτιμούν όσοι δεν μένουν στη χώρα καταγωγής τους.
Όσον αφορά τη Βόρεια και Νότια Αμερική, ακριβότερο είναι το Σάο Πάολο της Βραζιλίας στη 12η θέση, ακολουθεί το Ρίο ντε Τζανέιρο στη 13η θέση, το Καράκας της Βενεζουέλας στην 29η θέση και τέλος η Νέα Υόρκη στην 33η θέση.
Η φθηνότερη πόλη να ζει κάποιος που έχει εκπατριστεί είναι το Καράτσι του Πακιστάν, όπου το κόστος ζωής είναι το ένα τρίτο από αυτό του Τόκιο.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΧΕΙΡΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.