Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών


«Μικρά νησιά: Ο Πλούτος της χώρας, Νησιωτικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη» είναι το θέμα του 5ουΠανελλήνιου Συνεδρίου Μικρών Νησιών, που διοργανώνεται  στα Κύθηρα από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Δίκτυο Μικρών Νησιών και το δήμο Κυθύρων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.
Στο Συνέδριο θα εξεταστούν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα μικρά νησιά και οι προοπτικές επίλυσής τους, ενώ θα γίνουν ομιλίες, παρεμβάσεις και συζητήσεις που αφορούν τον Καλλικράτη, την Ακτοπλοϊκή σύνδεση, την Ανταγωνιστικότητα , την Ανάπτυξη, τους Υδάτινους Πόρους, τις Υποδομές κλπ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση για το «Μέλλον των μικρών νησιών στο σημερινό δυσχερές οικονομικό περιβάλλον».
Την έναρξη των εργασιών θα κάνει ο Πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, ο δήμαρχος Κυθήρων Θόδωρος Κουκούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Μετά τον Καλλικράτη, τι;».
Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον αείμνηστο Δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη, ενώ έχουν κληθεί να μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, δήμαρχοι ,αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι  μικρών νησιών, επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων της ακτοπλοίας, του τουρισμού και του περιβάλλοντος, ενώ έχουν προσκληθεί ο Περιφερειάρχης Αττικής ,  Γ. Σγουρός και ο Γεν Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  Δ. Καλογερόπουλος.
Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών, στον οποίο συμμετέχουν όλα σχεδόν τα μικρά ελληνικά νησιά. Μέσω του Δικτύου προωθούνται προς λύση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Πηγή : www.localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.