Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι γηγενείς οινοποιήσιμες ποικιλίες, μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας


Η πιο σημαντική κριτικός οίνου στον κόσμο, η Jancis Robinson, παρουσίασε στους Financial Times τη λίστα με τα 100+ καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς κρατώντας τη δεύτερη θέση για την Κρήτη.

Η Robinson – που όπως γράφει δοκίμασε περισσότερα από 10.000 κόκκινα κρασιά- ξεχωρίζει το Μιραμπέλο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης και σημειώνει στο σχόλιό της: «Οι ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά της Κρήτης, δίνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κρασί, με αρώματα δάφνης χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό. Όχι ιδιαίτερα έντονο, αλλά σύνθετο, ξεχωριστό και ενδιαφέρον."
Το Κοτσιφάλι είναι μια εξαιρετική και ευδιάκριτη στη γεύση και το άρωμα ποικιλία, η οποία όμως δεν έχει σταθερό χρώμα. Γι αυτό καλλιεργείται μαζί με τη Μανδηλαριά που δίνει πλούσιο και σταθερό χρώμα.

Επιτρέψετε μου να δηλώσω την ευχαρίστησή μου για τη γνώμη  της οινοκριτικού.Για πολλούς λόγους.
  • Από τη θέση του προέδρου του συλλόγου Φίλοι Οίνου και Αμπέλου Κρήτης έδωσα πολλές μάχες για την προβολή των γηγενών ποικιλιών.
  • Η περιοχή των Κουνάβων που δραστηριοποιείται η MEDITERRA Οινοποιητική είναι η Ελληνική Τοσκάνη.Με φοβερό ανάγλυφο εδάφους που δημιουργεί πολλά ενδιαφέροντα μικροκλίματα , γεμάτη αμπέλια και ελιές , δίπλα στην Κνωσό , με βορεινό προσανατολισμό που σπάει τη ζέστη του καλοκαιριού και έδαφος που δεν χρειάζεται καλοκαιρινό πότισμα.
  • Η δεύτερη κατοικία μου και μελλοντικά πρώτη , βρίσκεται δίπλα στο οινοποιείο ( ένα από τα τρία που διαθέτει το χωριό ) που παράγει το Μιράμπελος .
Τι χρειάζεται το χωριό να εκτοξευθεί ; Φωτεινά μυαλά που στηριζόμενα στην τοπική ταυτότητα και ιδιαιτερότητα θα μετατρέψουν τα παραπάνω πλεονεκτήματα σε εργαλείο επιχειρηματικότητας και οικονομικής αποτελεσματικότητας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.