Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ηράκλειο :Εντυπωσιάζει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

ΝΕΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί πλέον η αποτελεσματικότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου υλοποίησε την ανάπλαση και αναζωογόνηση του Παραλιακού Μετώπου της πόλης, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο όλους τους διαθέσιμους πόρους.
Η μεγάλη αυτή παρέμβαση Διαμόρφωσης του Παραλιακού Μετώπου παρουσιάστηκε ως ένα από τα επιτυχημένα παραδείγματα για αναφορά για τις υπόλοιπες πόλεις της Ευρώπης που λαμβάνουν μέρος  στο Διεθνές Συνέδριο <<EUROPAN 12>> που πραγματοποιήθηκε  στο  Malmo  της Σουηδίας στις 11 Ιανουαρίου και στο οποίο συμμετείχαν 49 πόλεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ : ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ
Ικανοποιημένος από τη θετική αξιολόγηση της έμπρακτης προσπάθειας που έχει γίνει από τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου για τις εκτεταμένες δράσεις  και παρεμβάσεις, ώστε να αλλάξει η εικόνα του Ηρακλείου, δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης, επισημαίνοντας  ότι οι προσπάθειες αυτές που επιβραβεύονται  δίνουν τη δύναμη στο πολιτικό και στελεχιακό δυναμικό του Δήμου να συνεχίσει ώστε να ολοκληρωθεί ο πλήρης σχεδιασμός.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Είναι σημαντικό να τονιστεί επίσης ότι η Μελέτη για τη Διαμόρφωση του ΔυτικούΠαραλιακού Μετώπου του Ηρακλείου προήλθε από Διεθνή Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό και στο Συνέδριο της Σουηδίας επιβραβεύτηκαν οι καινοτόμες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο μέσα από μια σειρά Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων εντασσόμενο στο γενικότερο σχεδιασμό της Πόλης και του Παραλιακού Μετώπου και επιτεύχθηκε χάρις στην αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου με τους μελετητές και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΤΑ ΕΡΓΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
Η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου θα συνεχιστεί με το κέντρο βάρους να μετατοπίζεται τώρα στην ανατολική πλευρά, αφού το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον ΕΝΕΤΙΚΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ και τη ΘΟΛΟΣΚΕΠΗ ΣΤΟΑ Σαμπιονάρα. Με την αποκατάσταση-ανάπλαση αυτή θα αποδοθεί ένα σημαντικό έργο στους Δημότες, αλλά και στους ξένους επισκέπτες και θα συνδεθεί το λιμάνι με την Πλατεία Ελευθερίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες, το Ηράκλειο είχε αποσπάσει νέα τιμητική διάκριση  από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο διαγωνισμό επιβράβευσης καλών πρακτικώνμε θέμα "Αναπλάσεις Ευρωπαϊκών Παράκτιων Πόλεων".

Διαβάστε επίσης :
Ανάπλαση παραλιακού μετώπου και σύνδεση του αστικού ιστού με τη θάλασσα: Η περίπτωση του Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.