Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Γλασκώβη:Το όραμα της "έξυπνης" πόλης


Η Γλασκώβη κέρδισε επιχορήγηση £ 24m από τη βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να γίνει μια από τις πρώτες "έξυπνες" πόλεις του Ενωμένου Βασιλείου.
Θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για έργα ώστε να αποδείξει πώς θα μπορούσε να λειτουργεί μια "έξυπνη" πόλη του μέλλοντος.
Σχεδιάζονται καλύτερες υπηρεσίες για τους κατοίκους, με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κυκλοφορία και εφαρμογές για να ελέγχεται η αναχώρηση και άφιξη  των  λεωφορείων  και των τρένων.
Το συμβούλιο θα δημιουργήσει επίσης μια εφαρμογή για την υποβολή εκθέσεων για θέματα όπως λακκούβες και άλλα προβλήματα της πόλης.
Μια άλλη υπηρεσία που έχει υποσχεθεί το συμβούλιο είναι η σύνδεση  CCTV καμερών  σε όλη την πόλη με την μονάδα διαχείρισης της κυκλοφορίας της, προκειμένου να εντοπίζονται γρηγορότερα δύσκολα περιστατικά κυκλοφορίας .
Θα χρησιμοποιεί λογισμικό ανάλυσης και κάμερες ασφαλείας για να βοηθήσει στον εντοπισμό και την πρόληψη της εγκληματικότητας στην πόλη και να παρακολουθεί τα επίπεδα ενέργειας για να βρουν νέους τρόπους για την παροχή φυσικού αερίου και  ηλεκτρικής ενέργειας προς τις φτωχότερες περιοχές όπου η επάρκεια των καυσίμων είναι ένα μεγάλο ζήτημα.
Η Γλασκώβη δεν θα είναι η μόνη έξυπνη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου.Άλλες συμπεριλαμβανομένων των Μπέρμιγχαμ, Σάντερλαντ και του Λονδίνου έχουν αρχίσει να αναπτύξουν τεχνολογίες για να κάνουν τις δημοτικές υπηρεσίες να εργάζονται πιο "έξυπνα".
Την επιχορήγηση προσφέρει η Technology Strategy Board (TSB) ένας οργανισμός που έχει συσταθεί από την κυβέρνηση το 2007 για να τονώσει τον τομέα της τεχνολογίας και καινοτομίας.
Το μοντέλο αυτό προορίζεται να λειτουργήσει ως πρότυπο για άλλες πόλεις.
"Η Γλασκώβη έχει μερικές αρκετές ακραίες προκλήσεις - όπως ότι έχει το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής από οποιαδήποτε πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα - και η ελπίδα είναι ότι αν διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα την ενέργεια, τις μεταφορές, τη δημόσια ασφάλεια και υγεία θα καταστήσουμε την πόλη πιο βιώσιμη », δήλωσε ο Scott Κάιν, επικεφαλής του έργου του TSB για τις "μελλοντικές πόλεις".
Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται στο έργο θα είναι διαθέσιμα, έτσι ώστε άλλες πόλεις μπορούν να τα δουν.
Πηγή :BBC technology news

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.