Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Οι "έξυπνες πόλεις" στο συνέδριο M2M – Cloud & Green InfoCom 2013

Το 5ο Συνέδριο M2M – Cloud & Green InfoCom θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel στις 10 Απριλίου 2013.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της ΕΕΤΤ, της ΕΕΚΤ και ΣΕΚΕΕ.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το συνέδριο Μ2Μ – Cloud & Green InfoCom 2013, που οργανώνεται από την Smart Press σε συνεργασία με το e-TEE και την ΕΜηΠΕΕ, φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, τομέα ιδιαίτερα κρίσιμου με οριζόντια και άκρως ευεργετική επίδραση σε πλήθος άλλων, στις ευρύτερες προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη σ’ αυτό τον πλανήτη και πρόληψη της κλιματικής αλλαγής.

Το "Πόλεις και Πολιτικές" έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στο όραμα των έξυπνων πόλεων και λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του διαχειριστή του, ο οποίος θα μιλήσει στην 3η ενότητα του συνεδρίου με θέμα τις Smart cities.

"Η σύνδεση των κτηρίων στο Smart Grid, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών αναγκών τους, είναι μόνο η αρχή για την είσοδό μας σε μια νέα εποχή, η οποία θα περιλαμβάνει μια σειρά από «έξυπνα» συστήματα, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στη διαχείριση των απορριμάτων, στις κάθε λογής μεταφορές, στην πολιτική προστασία και πολλούς άλλους ζωτικούς τομείς του αστικού περιβάλλοντος.

Καταλύτης σε όλα αυτά, η αξιοποίηση του Cloud Computing και των συναφών με αυτό υπηρεσιών διαχείρισης και ανάλυσης, που συμβάλλουν στη δημιουργία «έξυπνων» πόλεων οι οποίες ικανοποιούν τα αιτήματα και τις ανάγκες των κατοίκων τους πολύ καλύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν, εξοικονομώντας πόρους και μειώνοντας τα κόστη.

Ο συνδυασμός υπερφορητών υπολογιστών, smartphones, tablets και διασυνδεδεμένων συσκευών, μέσα στο γενικότερο οικοσύστημα των smart cities, οδηγεί εκ του ασφαλούς στην εκπλήρωση της προφητείας, όχι πια για το Internet of Things, αλλά για το Internet-of-Everything, ακόμα και μέσα στη δεκαετία που διανύουμε.

Η 3η Ενότητα θα περιλαμβάνει ομιλίες των : 
Γιάννης Σολδάτος, Kαθηγητής Athens Information Technology
Ανδρέας Πολυκάρπου, Business Development Director, ZTE Hellas
Κατερίνα Πραματάρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κωστής Μοχιανάκης, CIO Δήμος Ηρακλείου
Γιώργος Πράσινος, Sales Manager, Hotech
Συντονιστής: Βαγγέλης Ξανθάκης, Δημοσιογράφος, Smartpress

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.