Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Γιατί οι "έξυπνοι" επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για τις "έξυπνες" πόλεις








Το περασμένο 15/μερο , εκπρόσωποι πολλών από τις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου - συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, της Βοστώνης, της  Πόλης του Μεξικού, της Βαρκελώνης και Christchurch - πήγαν στο Σαν Φρανσίσκο για να μάθουν από τους  επιχειρηματίες της Silicon Valley για το πώς μπορούν να κάνουν τις πόλεις τους πιο έξυπνες. Ένας από τους ανθρώπους πίσω από την LLGA Cities Summit ήταν ο επιχειρηματίας Peter Hirshberg  πρώην πρόεδρος της Technorati και τώρα ένας από τους κορυφαίους πρωτοπόρους στον κόσμο των έξυπνων πόλεων.
Επικαλούμενος παραδείγματα καινοτόμων startup's όπως  MotionLoft και QuickPay ο Hirshberg πιστεύει ότι σήμερα υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες με προϊόντα που μπορούν να κάνουν μια πόλη πιο έξυπνη. Είμαστε μόλις στην αρχή για αυτό το πράγμα, μου είπε, πριν εξηγώντας ότι οι μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες βρίσκονται στους τομείς της εγκληματικότητας, της υγειονομικής περίθαλψης και στα δεδομένα κίνησης - ιδίως από την άποψη της λήψης αυτά τα δεδομένα "έξυπνη".

Ο Hirshberg πιστεύει ότι οι έξυπνες πόλεις είναι κάτι περισσότερο από το να  κερδίσετε χρήματα. Στη δεκαετία του εξήντα το να είσαι πολίτης σήμαινε ότι διαμαρτυρώσουν , μου είπε, ενώ σήμερα ο καλός πολίτης χτίζει APIs που κάνουν μια πόλη πιο κατοικήσιμη. Και γι 'αυτό, ο ίδιος επιμένει, πρέπει να κάνουμε ότι ο ίδιος αποκαλεί «έξυπνες αρχιτεκτονικές αποφάσεις" για να ενεργοποιήσουμε το σωστό επίπεδο της ανωνυμίας των προσωπικών δεδομένων στην πόλη του 21ου αιώνα. Διαφορετικά, προειδοποιεί, η έξυπνη πόλη του μέλλοντος θα είναι πάρα πολύ έξυπνη για όλους μας, καταστρέφοντας έτσι την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών της.

Ποιος είναι ο Peter Hirshberg


Peter Hirshberg is an entrepreneur and marketing innovator who has led emerging media and technology companies at the center of disruptive change for more than 20 years. He is a Trustee of The Computer History Museum and a Henry Crown Fellow of the Aspen Institute. Peter earned his bachelor’s degree at Dartmouth College and his MBA at Wharton.

Πηγή : http://techcrunch.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.