Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ερμούπολη: Προετοιμασία για υποψηφιότητα Πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021

politistikh proteyousa synanthsh 1
Αναδημοσίευση από το www.cyclades24.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11-7-2013 η προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας ACULTOS, η οποία μετά από δίμηνη αξιολόγηση θεωρεί τη Σύρο μαζί με τα γύρω νησιά ως ιδιαίτερα ελπιδοφόρα υποψηφιότητα για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Η συνάντηση έγινε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη παρουσία του δημάρχου  Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα και τεχνοκρατών του νησιού και στη δεύτερη με την συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των προέδρων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων και της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού. Το παρών έδωσαν επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Πουσσαίος και Λίτσα Φτακλάκη.
«Το γεγονός αυτό και μόνο αποτελεί μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση και παράλληλα μια γιγάντια πρόκληση. Μια πρόκληση και μια ευκαιρία κάτω από την οποία οφείλουμε να ομονοήσουμε όλοι. Σε διαφορετική περίπτωση νομίζω ότι μπορούμε να ομολογήσουμε από τώρα την κοινωνική, πολιτιστική και συναισθηματική μας χρεοκοπία», δήλωσε ο κ. Δεκαβάλλας.
Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα: Χρειάζεται να γίνουν πολλά, με πρώτο ορόσημο την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας τον Οκτώβριο του 2015. Η εμπειρία έως τώρα από άλλες πόλεις, δείχνει ότι ακόμη και αυτή η διαδικασία προετοιμασίας αλλάζει τις πόλεις δημιουργώντας ένα όραμα που επικοινωνείται σταδιακά με την υπόλοιπη Ευρώπη.
«Θα λέγαμε ποιητικά ότι αυτό και μόνο το ταξίδι είναι μία νίκη», ανέφερε ο δήμαρχος.
Όπως αποσαφηνίστηκε, πολιτιστική πρωτεύουσα δε σημαίνει ένα έτος εκδηλώσεων αλλά κάτι πολύ ευρύτερο που αγγίζει συθέμελα την όλη δομή της κοινωνίας.
«Είναι γεγονός ότι κάποιος μπορεί εύλογα να αντιτάξει ως επιχείρημα την παρούσα οικονομική κρίση και το κατά πόσο μια τέτοια ιδέα αποτελεί πρόκληση ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την παρούσα κατάσταση.
Πράγματι ως πρόκληση πρέπει να το δούμε αλλά προς την κατεύθυνση της εξόδου από την κρίση και της οικοδόμησης ενός μέλλοντος για τα παιδιά μας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Η συνεργασία και η εθελοντική προσφορά είναι το κλειδί για την επιτυχία», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.