Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Θερινό Πανεπιστήμιο URBACT στο Δουβλίνο (Δήλωση συμμετοχής μέχρι 10.7)


Το πρόγραμμα URBACT, παράλληλα με τα εθνικά σεμινάρια για τις Τοπικές Ομάδες Στήριξης σε θέματα διαβούλευσης, οργανώνει φέτος το 2ο «Θερινό Πανεπιστήμιο» το οποίο είναι αφιερωμένο στα μέλη των Τοπικών Ομάδων Στήριξης (ΤΟΣ) από όλα τα θεματικά δίκτυα. Το θερινό πανεπιστήμιο θα λάβει χώρα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 έως την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 (η τελευταία ημέρα περιλαμβάνει επισκέψεις σε έργα αστικής ανάπλασης).

Το φετινό «θερινό Πανεπιστήμιο» συμπίπτει με το τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του προγράμματος URBACT II και θα επικεντρωθεί στην «εκπαίδευση» των συμμετεχόντων για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης με στόχο την επιτυχή υλοποίηση πολιτικών αστικής ανάπτυξης, με βάση μια ισχυρή συμμετοχή πολιτών για επιτυχή σχέδια δράσης. Η οργάνωση των Εθνικών Σεμιναρίων και του Θερινού Πανεπιστημίου εκφράζει την πρόθεση να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις διαδικασίες διαβούλευσης και συμμετοχικού σχεδιασμού κατά την υλοποίηση του προγράμματος URBACT. 
Διαδραστικά εργαστήρια, μικρές ευέλικτες ομάδες και ασκήσεις «επί χάρτου» συνθέτουν το πρόγραμμα του Θερινού Πανεπιστημίου.  Παράλληλα, εμπειρογνώμονες του προγράμματος και ειδικοί σύμβουλοι σε θέματα αστικής ανάπτυξης θα συμβάλουν με παρουσιάσεις και συζητήσεις «μέσα στην τάξη» για την ανάλυση και ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά θεμάτων ενδιαφέροντος! Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Trinity College του Δουβλίνου, από την Κυριακή Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 έως την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013. Μπορείτε να διαμορφώσετε μία πρώτη εικόνα από το προηγούμενο θερινό πανεπιστήμιο στο παραπάνω video.  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προθεσμία εγγραφής λήγει σήμερα 10η Ιουλίου 2013 και μπορείτε να εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο ακόλουθο σύνδεσμο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες για το URBACT, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.