Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Δήμος Χερσονήσου παρουσιάζει το νέο Χάρτη των Εμπειριών του προορισμού του

Το νέο τουριστικό χάρτη εμπειριών παρουσίασε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013,  ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

Σχετικά με τον χάρτη ο κ. Δοξαστάκης είπε:
Οι χάρτες είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία προώθησης, προβολής και ενημέρωσης των επισκεπτών ενός τουριστικού προορισμού, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον πλούτο(πολιτιστικό, φυσιολατρικό, διαδρομές κτλ) που μπορεί να τους προσφέρει με εύκολο και γρήγορο τρόπο.  

Ο Δήμος Χερσονήσου αντιλαμβανόμενος την ανάγκη για ενίσχυση και καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών του, δημιούργησε το τουριστικό χάρτη των εμπειριών του Δήμου.  Ο χάρτης έχει μέγεθος 70X100 εκατοστά σε κλίμακα 1:30.000, συμβατός με GPS δύο συστημάτων (Ελληνικό και Παγκόσμιο) ενώ έχει μεταφραστεί στη πρώτη του έκδοση σε Ελληνικά, Αγγλικά. Ο χάρτης δεν έχει διαφημιστικούς χώρους και καλύφθηκε εξ'ολοκλήρου με έξοδα από το Δήμο Χερσονήσου. Πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά, ο Δήμος έχει προβλέψει στη σχεδίαση του χάρτη ένα ειδικό χώρο, στον οποίο δίνει την δυνατότητα σε οποιαδήποτε επιχείρηση επιθυμεί να βάλει την δική της διαφήμιση και να τυπώσει το τουριστικό χάρτη.

Βασικός στόχος της δημιουργίας του χάρτη είναι η ενίσχυση της εικόνας της ενδοχώρας και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, του φυσικού κάλλους και του πλούτου της περιοχής, με τρόπο τέτοιο ώστε να παροτρύνει τον επισκέπτη να επισκεφθεί και άλλα μέρη στον Δήμο εκτός από την παράκτια ζώνη.      

Τα επίπεδα πληροφορίας που προσφέρει ο χάρτης στη γεωφυσική του όψη είναι τα ακόλουθα:

1. Βασικά επίπεδα(Παραλίες, Οικισμοί, Δρόμοι & χωματόδρομοι, Νοσοκομεία & ιατρικά κέντρα, στάσεις λεωφορείων κτλ)
2. Επίπεδα πολιτιστικής πληροφορίας (Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι, Εκκλησίες - Μοναστήρια κτλ)
3. Επίπεδα αθλητικής πληροφορίας & άλλων δραστηριοτήτων(Αθλητικές εγκαταστάσεις, Υδάτινα Πάρκα, Δραστηριότητες κτλ)
4. Επίπεδα φυσιολατρικής πληροφορίας(Μονοπάτια πεζοπορικά, Ποδηλατικές διαδρομές, Θέσεις θέας, Φαράγγια κτλ)
5. Ποδηλατικές Διαδρομές
6. Πεζοπορικές Διαδρομές

Στη άλλη όψη του χάρτη ένας επισκέπτης μπορεί ουσιαστικά να βρει των Χάρτη των Εμπειριών του Δήμου όπως επίσης παρουσιάζεται για πρώτη φορά το νέο τουριστικό slogan του Δήμου – Land of Experiences. Σε αυτή την όψη ξεδιπλώνονται όλες οι εμπειρίες που μπορεί κάποιος επισκέπτης να γευτεί στο Δήμο οι οποίες παρουσιάζονται με έξυπνο και άμεσο τρόπο(Info Graphics).
Ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει εμπειρίες και που ακριβώς μπορεί να τις ζήσει όπως:
1. Αναψυχής
2. Πολιτισμού
3. Άθλησης 
4. Θρησκευτικές
5. Εκδηλώσεων & Συνεδρίων

Τέλος ο Δήμος θα ολοκληρώσει την ενέργεια της δημιουργίας του χάρτη, περνώντας όλα τα επίπεδα πληροφορίας σε ένα ψηφιακό χάρτη ο οποίος θα είναι προσβάσιμος στο δικτυακό χώρο του Δήμου(hersonisos.gr) δίνοντας την δυνατότητα σε οποιοδήποτε θέλει να βρει όλες τις πληροφορίες και τα σημεία ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.