Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ντουμπάϊ :Το σχέδιο για να γίνει έξυπνη πόλη

Άρθρο από το Gulfnews.com, 23/10/2013.
Την μετάφραση την επιμελήθηκε ο Λάζαρος Αγαπίδης

Στο Ντουμπάι - Το σχέδιο για τη μετατροπή του Ντουμπάι σε μια έξυπνη πόλη θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις, οι οποίες θα αναπτυχθούν ταυτόχρονα, δήλωσε ο Shaikh Hamdan Bin Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, διάδοχος του θρόνου του Ντουμπάι και Γενικός Επόπτης του έργου.

Ο Shaikh Hamdan έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ανώτατης Επιτροπής του έργου Έξυπνης Πόλης του Ντουμπάι.  
Ο Shaikh Hamdan τόνισε ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις : Έξυπνη Ζωή, Έξυπνη Οικονομία και Έξυπνος Τουρισμός.

Η Έξυπνη Ζωή θα επικεντρωθεί στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, την ενέργεια, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα που προσθέτει ποιότητα στη ζωή των κατοίκων του εμιράτου.

Η Έξυπνη Οικονομία αφορά την ανάπτυξη των έξυπνων επιχειρήσεων, καθώς και υπηρεσίες που σχετίζονται με τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα έξυπνα χρηματιστήρια, και τις έξυπνες θέσεις απασχόλησης, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενισχύσουν το ρόλο του έργου για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας.


Η τρίτη και τελευταία φάση, ο Έξυπνος Τουρισμός, έχει ως στόχο να προσφέρει ένα άνετο και έξυπνο περιβάλλον για τους επισκέπτες του εμιράτου όσον αφορά υπηρεσίες που σχετίζονται με βίζες, την αεροπορία, έξυπνες πύλες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες δραστηριότητες.  Η φάση αυτή θα χρησιμεύσει για να ενισχύσει την φήμη των δυνατοτήτων του Ντουμπάι στην επίτευξη των στόχων της στον τομέα του τουρισμού, και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως τουριστικός προορισμός που εξυπηρετεί περισσότερους από 50 εκατομμύρια επιβάτες και 10 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Ο Shaikh Hamdan, δήλωσε ότι οι τρεις φάσεις θα οδηγήσουν σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης για το Ντουμπάι.  Τόνισε τη σημασία της ολοκλήρωσης όλων των μελετών και σχεδίων σε ένα μήνα, αρχής γενομένης από σήμερα .

«Είναι σημαντικό να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες έρευνες και σχέδια όσο το δυνατόν γρηγορότερα.  Ο Μεγαλειότατος Shaikh Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτης του Ντουμπάι, είναι ένας άνθρωπος που απεχθάνεται τις καθυστερήσεις στα έργα και στην ολοκλήρωση των επιτευγμάτων.  Πάντα σκέφτεται νέες ιδέες και νέα επίπεδα που μπορεί να επιτύχει το Ντουμπάι.  Το έργο αυτό είναι μια πύλη σε έναν αριθμό διαφορετικών έργων που αποτελούν μέρος του ταξιδιού του Ντουμπάι για να είναι νούμερο ένα στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Shaikh Hamdan.

Ο Shaikh Hamdan είπε ότι οι κρατικοί φορείς του Ντουμπάι, οι οργανισμοί και οι εταιρείες θα συνεργαστούν πλήρως με την επιτροπή για να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση του έργου, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος προσωπικά και εκ του σύνεγγυς θα παρακολουθήσει τις εργασίες αυτές.

O Mohammad Abdullah Al Gergawi, διευθυντής του Εκτελεστικού Γραφείου toy Shaikh Mohammad και πρόεδρος της Ανώτατης Επιτροπής του έργου, δήλωσε ότι η φύση του έργου απαιτεί τη διεξαγωγή μιαw σειράw από λεπτομερείς μελέτες και έρευνες, καθώς και τη σύναψη συνεργασιών με διάφορους φορείς.

O Al Gergawi πρόσθεσε ότι το σχέδιο θα δημιουργήσει νέες οικονομικές ευκαιρίες μέσω της εμφάνισης νέων τομέων όπως αυτές που αφορούν τις υπηρεσίες έξυπνης ζωής σε κατοικίες, ξενοδοχεία, γραφεία και κυβερνητικά όργανα.  Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει και θα προχωρήσει σε συνεργασίες με αυτές τις νέες εταιρείες.  Είπε ότι σύμφωνα με προκαταρκτικές μελέτες, οι τομείς των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού και των αεροπορικών μεταφορών θα επωφεληθούν τα μέγιστα από το έργο της έξυπνης πόλης.

Το έργο της Έξυπνης Πόλης ανακοινώθηκε από τον Shaikh Mohammad νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, για να μετατρέψει το Ντουμπάι σε μια «έξυπνη πόλη» για να συνδέει τις κυβερνητικές υπηρεσίες του εμιράτου με το κοινό μέσω της χρήσης των έξυπνων συσκευών χρησιμοποιώντας υψηλής ταχύτητας ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης στο Internet.

O Shaikh Mohammad δήλωσε ότι η νέα ολοκληρωμένη υψηλής τεχνολογίας προσέγγιση αποσκοπεί στο να χρησιμοποιούν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία για να δημιουργηθεί ένα πρότυπο για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών που είναι εύκολα προσβάσιμες, γρήγορες και αποτελεσματικές με τη χρήση έξυπνων συσκευών .

Ο κύριος στόχος του έργου Έξυπνης Πόλης είναι να παρέχει καλύτερες συνδέσεις και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της πόλης και των πολιτών και των κατοίκων της. Προωθεί τη χρήση των κυβερνητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των έξυπνων εφαρμογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.