Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

URBACT My Generation at Work: Διήμερο Εργαστήριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη

Από τις 20 μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2014 η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε μια ομάδα περίπου 50 αντιπροσώπων 11 ευρωπαϊκών πόλεων προκειμένου να συζητήσουν και να εκπαιδευτούν πάνω στην ανάπτυξη ρεαλιστικών και στρατηγικών τοπικών σχεδίων δράσης για την ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης. Στη συνάντηση έμφαση δόθηκε στις ειδικές δομές και τα εξειδικευμέενα στελέχη (brokers) που κατέχουν κεντρικό ρόλο σε κάθε πόλη αναφορικά με την απασχόληση των νέων. Παρουσιάστηκαν συνεργατικοί χώροι, θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, κλπ. καθώς και ενδιαφέρουσες τοπικές περιπτώσεις νέων επιχειρηματιών της Β. Ελλάδας (Incrediblue, Σπείρα Γης, Αγρόκτημα Καμάρης, Drift leather, Yourse, oohmygod, Vamma del Sol). Η εν λόγω συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δημαρχείο και στο Τελόγλειο Ίδρυμα στο πλαίσιο του προγράμματος My Generation At Work/ URBACT ΙΙ, στο οποίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι εταίρος.

Το "My Generation at Work" (MG@Work) είναι ένα νέο έργο στο πλαίσιο του URBACT, με σκοπό να αναπτυχθεί μεταξύ των συμμετεχουσών πόλεων, καλύτερη επικοινωνία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στον τομέα της εργασίας και απασχόλησης των νέων. Το πρόγραμμα ανέλαβε ως κύριος εταίρος (Leader Partner) η πόλη του Rotterdam. Οι συμμετέχουσες πόλεις είναι: Ρότερνταμ/ Ολλανδία, Αμβέρσα / Βέλγιο, Ρίγα/ Λετονία, Γλασκόβη/ Ηνωμένο Βασίλειο, Γκντανσκ/ Πολωνία, Βαρσοβία/ Πολωνία, Τάμπερε/ Φιλανδία, Βαλένθια/ Ισπανία, Μπράγα/ Πορτογαλία, Μάριμπορ/ Σλοβενία, Τορίνο/ Ιταλία, Θεσσαλονίκη/ Ελλάδα. 

 
Η Θεσσαλονίκη έχει ήδη ξεκινήσει σχεδιασμό ή/ και υλοποίηση πιλοτικών σχετικών δράσεων για το αντικείμενο, οι οποίες υποστηρίζονται άμεσα και διαδραστικά από την Ομάδα Τοπικής Στήριξης. Αυτή η Ομάδα ιδρύθηκε για τους σκοπούς του προγράμματος, συντονίζεται από τη Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και μέλη της είναι σχετικοί φορείς με το θέμα (ΣΕΒΕ, ΕΡΓΑΝΗ, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Μονάδα Καινοτομίας, Mediterranean College, ΑΠΘ, Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Νέοι Επιχειρηματίες Θεσσαλονίκης, Creativity Platform, ΕΒΕΘ και νέοι). Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Πέρη Κουράκλη p.kourakli@thessaloniki2014.gr, Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και στην ιστοσελίδα www.urbact.eu. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.