Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι 7 πιο έξυπνες κοινότητες του 2014 σύμφωνα με το Intelligent Community Forum

#Την μετάφραση επιμελήθηκαν η Κάλλια Κυπράκη και η Αθηνά Παναγοπούλου

Το Intelligent Community Forum ανακοίνωσε τις 7 πρώτες Έξυπνες Κοινότητες της Χρονιάς του 2014. 
Η λίστα των 7 πρώτων περιλαμβάνει τρείς πόλεις από τον Καναδά, δύο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και δύο από την Ταϊβάν. 
«Η φετινή ομάδα των 7 πρώτων πόλεων TOP7 είναι ασυνήθιστη δεδομένου ότι οι πόλεις αντιπροσωπεύουν μόνο τρία έθνη. Ωστόσο, συλλογικά είναι ένας καμβάς που αντιπροσωπεύει το κίνημά μας. Καθεμία κατάφερε να μπει στον κατάλογο, δείχνοντας πως έχουν αρχίσει να ενεργοποιούν την τεχνολογία , τον πολιτισμό και τη συνεργασία για οικονομική βιωσιμότητα. Έχουν ορίσει μια νέα πορεία ώστε άλλες πόλεις να ακολουθήσουν. Ανυπομονούμε να τις καλωσορίσουμε στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο για την επιλογή της Έξυπνης Κοινότητας της Χρονιάς ", δήλωσε ο Louis Zacharilla, συνιδρυτής του Intelligent Community Forum καθώς ανακοίνωσε τις 7 πρώτες πόλεις σε μια διάσκεψη που φιλοξενήθηκε στην πόλη Taichung, της Ταϊβάν, την Έξυπνη Κοινότητα της Χρονιάς του 2013.


Με αλφαβητική σειρά, οι πρώτες 7 Έξυπνες Κοινότητες του 2014 είναι:


Arlington County, Virginia, USA, η οποία κατασκευάζει το δικό της δίκτυο οπτικών ινών για την ενίσχυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και την εκ νέου ενεργοποίηση της συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης-επιχειρήσεων και πανεπιστημίων.
Columbus, Ohio, USA, η οποία με την ανάκαμψη της από την ύφεση του 2008 έχει 20.000 περισσότερες θέσεις εργασίας από ό, τι είχε κατά την τελευταία οικονομική αιχμή της το 2007.
Hsinchu City, Ταϊβάν, η πρώτη πόλη στην Ταϊβάν που εφάρμοσε e-learning πλατφόρμες για τους σπουδαστές της και καθιέρωσε ένα επιστημονικό πάρκο.
Κίνγκστον, Οντάριο, Καναδάς, η οποία αξιοποίησε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της, ώστε να οικοδομήσει μια οικονομία καινοτομίας εστιάζοντας στην περιβαλλοντική αειφορία.
New Taipei City, Ταϊβάν, μια νέα πόλη που σφυρηλατήθηκε από τις κοινότητες γύρω από πρωτεύουσα της χώρας, που δημιουργεί μια ενιαία και δυναμική οικονομία της γνώσης.
Τορόντο, Οντάριο, Καναδάς, με μια φημισμένη ανάπτυξη προκύμαινη που θα παρέχει Internet 500 φορές ταχύτερο έναντι των συμβατικών οικιακών δικτύων.
Winnipeg, Manitoba, Canada Καναδάς, όπου η επανεφεύρεση της γεωργικής κληρονομιά της δημιουργεί ισχυρή ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα μια πολύτιμη κληρονομιά.

Μετά από μελέτη σημειώνεται ότι οι πόλεις σε όλο τον κόσμο χρειάζονται λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων, από τη μεταφορά και το περιβάλλον στην οικονομική ανάπτυξη και την εκπαίδευση. Οι Έξυπνες Κοινότητες παρέχουν λύσεις.
Προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν μια από τις 7 πρώτες Έξυπνες Κοινότητες, αυτές οι πόλεις και οι περιφέρειες χρειάζεται πρώτα να γίνει ένα Intelligent Community Forum, το Smart21 Intelligent Community . Οι Smart21, οι οποίες κατονομάστηκαν τον Οκτώβριο του 2013 επιλέχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων κοινοτήτων που αξιολογήθηκαν από όλο τον κόσμο.

Οι υποψήφιοι αξιολογούνται με βάση τους πέντε Intelligent Community Indicators (Δείκτες Έξυπνων Κοινοτήτων), οι οποίοι παρέχουν το εννοιολογικό πλαίσιο για την κατανόηση όλων των παραγόντων που καθορίζουν την ανταγωνιστικότητα και τα σημεία μιας κοινότητας για την επιτυχία της στην ευρυζωνική οικονομία. 
Επιπλέον, το Intelligent Community Awards Program προσδιορίζεται από το φετινό θέμα, ‘Community as Canvas’ (‘Κοινότητα ως Κανβάς’) , που εξετάζει τρεις συγκεκριμένες πλευρές του πολιτισμού: 
  • την τέχνη και χειροτεχνία τόσο με την οικονομική όσο και την κοινωνική αξία της, 
  • την κληρονομιά που δίνει ένα μέρος της ταυτότητας, και 
  • τις στάσεις που προκύπτουν από την εν λόγω κληρονομιά που καθορίζει το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν στην αλλαγή. 
Το Intelligent Community Forum Awards Program καταλήγει στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2014 κατά τη διάρκεια του Intelligent Community Forum’s Annual Summit , όπου μία από τις 7 πρώτες Έξυπνες Κοινότητες θα διαδεχθεί την Taichung City, της Ταϊβάν, από το 2014 ως την Έξυπνη Κοινότητα της Χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.