Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ιωάννινα : διοργάνωση events παγκόσμιας εμβέλειας στη Λίμνη Παμβώτιδα.

Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ο Αθλητικός τουρισμός χρησιμοποιούνται από τις πόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο ως εργαλεία οικονομικής προόδου και ενίσχυσης του τοπικού brand.Οι Ολυμπιακοί αγώνες, τα παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά και οι τοπικοί αγώνες ευρύτερου ενδιαφέροντος πάντα τραβούν το ενδιαφέρον των τοπικών αρχών.Υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα σωστής αξιοποίησης αυτών των γεγονότων όπως φυσικά και αρκετά αποτυχημένα.
Αυτό που έχει αποδειχθεί διαχρονικά είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο στρατηγικής , συμφωνία της τοπικής κοινωνίας στο σχέδιο και συμμετοχικές διαδικασίες.Το τρίπτυχο αυτό που αποτελεί την Θεσμική ικανότητα των τοπικών κοινωνιών να διαχειρίζονται επιτυχημένα τους στόχους τους  δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί ένα από τους πέντε βασικούς δείκτες ικανοτήτων μιας πόλης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της. 
Γι' αυτό η είδηση ότι τα Ιωάννινα εξετάζουν τις δυνατότητες διοργάνωσης Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι στη λίμνη Παμβώτιδα είναι μια πρόκληση για τη νέα δημοτική αρχή αλλά και την Τοπική κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και Wakeboard, κ. Kuno Richards συζήτησαν σε πολύ θετικό κλίμα και συμφώνησαν να συγκροτήσουν άμεσα μια ομάδα εργασίας με εκπροσώπους του Δήμου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας και τη συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του Ομίλου Θαλασσίου Σκι Ιωαννίνων, που θα προωθήσει μια τέτοια διεκδίκηση.
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και Wakeboard, που βρίσκεται στα Γιάννενα για το Πανευρωπαϊκό & Αφρικανικό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκί 35+ που διεξάγεται στην Παμβώτιδα, επισκέφτηκε το πρωί Δήμαρχο. Ο κ. Μπέγκας του εξέθεσε το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο Δήμος για τη διοργάνωση events παγκόσμιας εμβέλειας στη Λίμνη και συζήτησαν αναλυτικά, τις δυνατότητες και τα δεδομένα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

«Η λίμνη είναι για μας το στολίδι μας. Θέλουμε να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά στη λίμνη, μέσα στη λίμνη, ενώ επιδιώκουμε να γίνει το επίκεντρο ενός αθλητικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Γι’ αυτό ως Δήμος μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η διοργάνωση αγώνων», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας ανέφερε ότι τα Γιάννενα έχουν το μεγάλο πλεονεκτήματα – σε σχέση με άλλες περιοχές- να αποτελεί η Λίμνη «κομμάτι» της πόλης κι έτσι δεν απαιτούνται μεγάλες μετακινήσεις για να φτάσουν οι θεατές στο στίβο. Σημαντικό επίσης είναι ότι υπάρχουν πλέον οι βασικές αγωνιστικές  υποδομές κι έτσι δεν απαιτούνται μεγάλες κατασκευαστικές δαπάνες.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε ειδικά στη δυνατότητα διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι στην Παμβώτιδα. Μια διοργάνωση με την οποία, όπως υπογράμμισε ο κ. Richards, επιτυγχάνεται τεράστια προβολή για την περιοχή που την αναλαμβάνει αφού εξασφαλίζονται 700 ώρες τηλεοπτικής κάλυψης σε 26 χώρες ανά τον κόσμο .
Μετά από αναλυτική συζήτηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν – όπως προαναφέρθηκε- στη συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστεί και θα προωθήσει την υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.