Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Μαρκόπουλο :Παραγωγικό και μεταποιητικό συνεταιρισμό ιδρύει ο δήμος

Στην ίδρυση Παραγωγικού και Μεταποιητικού Συνεταιρισμού προχωρά ο δήμος Μαρκοπούλου Αττικής με σκοπό την υποστήριξη και ανάδειξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής.
Ο Δήμος Μαρκοπούλου διαπιστώνοντας, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουνν 25.000 ακαλλιέργητα στρέμματα, στα διοικητικά όριά του, έχει ως στόχο:
  • την ένταξη της περιοχής του, σε καθεστώς κινήτρων για νέους αγρότες,
  • την σύνδεση της φορολόγησης της αγροτικής γης με την κερδοφορία της αγροτικής δραστηριότητας,
  • την διατήρηση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μας,
  • την υποστήριξη πρωτοβουλιών για την επέκταση των δραστηριοτήτων στη μεταποίηση, συσκευασία – προώθηση των αγροτικών προϊόντων και την συγκρότηση μικρών συνεταιριστικών επιχειρήσεων,
  • την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, με έμφαση στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά,
  • την καταβολή προσπάθειας για την κατοχύρωση ΠΟΠ (Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης) ή ΠΓΕ (Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη) για όλα τα τοπικά προϊόντα,
  • την στήριξη πρωτοβουλιών για την επανεκμετάλλευση της εγκαταλελειμμένης από τους ιδιοκτήτες αγροτικής γης, μετά από συνεννόηση μαζί τους, από άνεργους συμπολίτες μας, για την παραγωγή τοπικών προϊόντων, με παροχή κινήτρων σε νέους αγρότες και σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις,
  • την συνέχιση και ενίσχυση του θεσμού της Ετήσιας Έκθεσης τοπικών προϊόντων (φυστίκια, λάδι, σύκα, κρασιά),
  • την ανάδειξη τοπικών Οινοποιείων με εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις και συνεργασία με τον Συνεταιρισμό  ΜΑΡΚΟ για την αξιοποίηση του χώρου του Μουσείου Οίνου και την διοργάνωση εκδηλώσεων προώθησης προϊόντων, επιμόρφωσης κ.λπ.
«Η  ίδρυση ενός Παραγωγικού και Μεταποιητικού Συνεταιρισμού στον Δήμο μας, θα αποτελέσει τη βάση για την επίτευξη μεγάλων και ουσιαστικών στόχων, αρκεί τα βήματά μας να είναι σταθερά και διαδοχικά» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμος απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στο εγχείρημα σε ιδιοκτήτες ακαλλιέργητων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή Μαρκοπούλου, που επιθυμούν να προχωρήσουν στην αξιοποίησή τους, σε εν ενεργείας παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή Μαρκοπούλου, τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή Μαρκοπούλου, που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις που θα τους διατεθούν, κατόπιν συνεννόησης, σε ιδιοκτήτες αγροτικών μηχανημάτων στην ευρύτερη περιοχή Μαρκοπούλου, που επιθυμούν να διαθέσουν τα μηχανήματά τους στον δήμο Μαρκοπούλου, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια των εκτάσεων που θα διατεθούν και σε γεωπόνους και επιχειρήσεις πώλησης γεωργικών φαρμάκων, εργαλείων, σπόρων κ.λπ. στην ευρύτερη περιοχή Μαρκοπούλου, που επιθυμούν να διαθέσουν τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες τους στον Δήμο, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια των εκτάσεων που θα διατεθούν.
Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν ενέργειες για την εύρεση χώρου για την συγκέντρωση των προϊόντων και την εγκατάσταση μεταποιητικής μονάδας για τη συσκευασία τους.
Τα στοιχεία που θα προκύψουν από τα παραπάνω βήματα, θα αποδελτιωθούν και θα καταχωρηθούν σε βάση δεδομένων, η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα με τον οποίο θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κο Μιχάλη Τσακίρη,  στο τηλ: 6976.936.869, ή στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Μαρκοπούλου, στο τηλ: 22990-20104.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.