Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ρώμη :Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου

Ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο δεν ακύρωσε  την εγγραφή στα μητρώα του δήμου, 16 γάμων ατόμων του ιδίου φύλου που έγιναν στο εξωτερικό, παρά τη σχετική  απόφαση που έχει στείλει στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές της Ιταλίας το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο δήμαρχος της Ρώμης καταχώρησε στα μητρώα του γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών που τελέστηκαν στην Ισπανία και στο Βέλγιο, βασιζόμενος σε μια δικαστική απόφαση του περασμένου Απριλίου σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζονται οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου που έγιναν στο εξωτερικό.
Οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου απαγορεύονται στην Ιταλία και ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο έχει στείλει εγκύκλιο στις νομαρχίες ζητώντας να παρέμβουν προς τους δημάρχους για να διαγραφούν από τα μητρώα οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Ωστόσο, ο Ινιάτσιο Μαρίνο δήλωσε ότι «αρνήθηκε την εντολή» του νομού, διότι η ιταλική νομοθεσία ορίζει ότι οι γάμοι που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό «δεν μπορούν να καταχωρηθούν (στα μητρώα) εάν είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη». «Δεν βλέπω τι κίνδυνο θα μπορούσε να φέρει ένα αγαπημένο ζευγάρι, που επισημοποίησε αυτή την αγάπη», ανέφερε ο ίδιος δικαιολογώντας τη στάση του.
Ο Μαρίνο πρόσθεσε ότι η πιθανή άρνησή του να εγγράψει στα μητρώα του δήμου της Ρώμης γάμους ατόμων του ιδίου φύλου που τελέστηκαν στο εξωτερικό «θα ήταν παράνομη και αθέμιτη ενέργεια που είναι αντίθετη προς τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Ρώμη δεν είναι η μοναδική ιταλική πόλη που τάσσεται ενάντια στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και η δημοτική αρχή στη Νάπολη έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να παρακάμψει την οδηγία που εξέδωσε ο Αντζελίνο Αλφάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.