Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Βάρνα : Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2017

Η Βάρνα, η παράκτια και  3η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, ανακηρύχθηκε ως η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2017, όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας.
Η Βάρνα  επικράτησε της Πορτογαλικής πόλης Κασκάις, της Ιρλανδικής Γκάλγουεϊ και της Ιταλικής Περούτζια. Η τελετή επιβράβευσης του νικητή πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανική πόλη Κλουζ Ναπόκα, που είναι κάτοχος του τίτλου για το 2015.
Το 2017 η Βουλγαρική πόλη, θα επικεντρωθεί στην κοινωνική καινοτομία και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ως εργαλείο για την ανάπτυξη της συμμετοχής των νέων, της βιώσιμης απασχόλησης, της δημιουργικότητας, της δικτύωσης και της εκπαίδευσης.
Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2017, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων μέσω της προώθησης νέων ιδεών και καινοτόμων έργων.
Κατά τη διάρκεια του έτους αυτού, η διοργανώτρια πόλη θα διοργανώσει εκδηλώσεις και έργα που αποσκοπούν να αναδείξουν τον ενεργό,  και ουσιαστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν και διαδραματίζουν οι νέοι και οι οργανώσεις των νέων στην κοινωνία.
Με πληθυσμό που φθάνει τις 340.000 κατοίκους, η Βάρνα διαθέτει μεγάλο αριθμό νέων – περίπου 158.000 κάτοικοι είναι κάτω των 35 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.