Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Φεστιβάλ πόλεων URBACT 2015 - Ρίγα, 6-8 Μαΐου 2015

Σας ενδιαφέρει να μάθετε τι νέο υπάρχει στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη: κοινωνική καινοτομία, νέες οικονομίες και δημιουργία θέσεων εργασίας ή αστική ανάπλαση; Είστε νέοι στο πρόγραμμα URBACT, αλλά έχετε την περιέργεια να μάθετε περί τίνος πρόκειται; Είστε μέλος της κοινότητας του προγράμματος URBACT και πρόθυμοι να προβάλλετε τα αποτελέσματα του δικτύου σας; Θέλετε να ανταλλάξετε και να δικτυωθείτε με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις; Αν η απάντηση είναι ναι σε κάποιο από τα παραπάνω... ...τότε γνωρίζετε πού πρέπει να βρίσκεστε από τις 6 έως και τις 8 Μαΐου 2015!
Για περισσότερο από μία επταετία, το πρόγραμμα URBACT συνεργάζεται με 550 πόλεις και 7000 ενεργούς συμμετέχοντες για την αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων σε θέματα αστικής ανάπτυξης και παροχής ολοκληρωμένων λύσεων για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Με βάση αυτήν την πλούσια εμπειρία, το FESTIVAL ΠΟΛΕΩΝ στη Ρίγα θα δημιουργήσει δεσμούς της Ευρώπης με τον υπόλοιπο κόσμο σε ότι αφορά στα αστικά θέματα κα θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν περισσότερους από 400 ομότιμούς τους στο χώρο της αστικής ανάπτυξης. 
Γιορτάζοντας τα αποτελέσματα του προγράμματος URBACT II, προβάλλοντας τα δίκτυα που δημιουργήθηκαν και αξιοποιώντας τη γνώση που προέκυψε, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα προετοιμάσει το έδαφος για το πρόγραμμα URBACT III της περιόδου 2014-2020, θα παρουσιάσει τα νέα χαρακτηριστικά του και θα αναλύσει τις δραστηριότητες που προβλέπονται για τη νέα προγραμματική περίοδο. 


Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους εμπειρία , επιλέγοντας δραστηριότητες μέσα από μια ευρεία γκάμα όπως:
• Θεματικά εργαστήρια (Νέες αστικές οικονομίες, δημιουργία θέσεων εργασίας, βιώσιμη ανάπλαση, κοινωνική καινοτομία)
• Μαθήματα δεξιοτεχνίας
• Ομιλίες TED με σφαιρική άποψη
• URBACT café
• Εργαστήρια-εργοστάσια ιδεών
• Walk-shops

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ να έχουν αρκετό χώρο και χρόνο για δικτύωση και ανταλλαγή απόψεων, ώστε το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί με εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, με πρωινές συναντήσεις εταίρων και διοικητικών συμβουλίων, ελεύθερο χρόνο και επισκέψεις στη Ρίγα. 
Το φεστιβάλ είναι ανοιχτή εκδήλωση σχεδιασμένη για φορείς πολιτικής, εκλεγμένους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετέχοντες στην αστική ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. 
Όλοι μαζί υποδεχόμαστε πόλεις (που είτε συμμετέχουν, είτε όχι στο πρόγραμμα URBACT), εταίρους των δικτύων του προγράμματος, εμπειρογνώμονες, εθνικές αρχές, ευρωπαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και διαχειριστικές αρχές επιχειρησιακών προγραμμάτων. 
Περαιτέρω πληροφορίες για την εκδήλωση και τις εγγραφές θα είναι διαθέσιμες τους επόμενους μήνες. Επισκεφτείτε επίσης και τη σελίδα www.urbact.eu για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.