Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Μπουτάρης : Είναι άραγε ο 8ος καλύτερος Δήμαρχος του κόσμου ;


Είναι άραγε ο Μπουτάρης ο 8ος καλύτερος Δήμαρχος του κόσμου ;
Κανείς πραγματικά δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση αυτή.Δεν χρειάζεται βέβαια να μπαίνουμε σε αυτή τη λογική.Την απάντηση πρέπει να την δίνουν οι ψηφοφόροι , αυτοί δηλαδή που ζουν και εργάζονται στον τόπο τους.
Όμως, πέρα από τα πραγματικά στοιχεία που πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας όταν δίνουμε τέτοιου τύπου απαντήσεις υπεισέρχονται και δύο άλλα.
Η εικόνα δηλαδή το πως ένας τόπος γίνεται αντιληπτός από το κοινό και την "αγορά", οι εντυπώσεις , τα συναισθήματα, οι αντιδράσεις και γενικά τι μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεπτόμαστε ένα μέρος.
H έννοια της τοποθέτησης στην ανταγωνιστική αγορά που αναφέρεται στη μοναδική, διαφοροποιημένη και αξιόπιστη πρόταση αξίας ότι η πόλη προσφέρει ότι υπόσχεται στις διαφορετικές ομάδες στόχους. 
Είναι λοιπόν η προσωπικότητα του Δημάρχου αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και το branding της πόλης που διοικεί. 
Μας χαροποιεί η είδηση ότι στη λίστα με τους δέκα καλύτερους δημάρχους του κόσμου για το 2014, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τη δημόσια ψηφοφορία που οργάνωσε το ανεξάρτητο ίδρυμα City Mayors Foundation, βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Συγκεκριμένα, κατέκτησε την 8η θέση στην ψηφοφορία της ιστοσελίδας www.worldmayor.com για τον τίτλο του "Δημάρχου της Χρονιάς-2014", τον οποίο διεκδίκησαν 26 δήμαρχοι απ' όλο τον κόσμο, που προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Όπως σημειώνεται στον σχετικό σύνδεσμο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επελέγη στη λίστα των 26 υποψηφίων για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε και την οικονομική εξυγίανση του δήμου που πέτυχε την περίοδο της κρίσης, καθώς και για την πολιτική της εξωστρέφειας και συμμετοχικότητας που ακολούθησε, χωρίς εθνικούς και θρησκευτικούς αποκλεισμούς.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: "Είναι μια σημαντική διάκριση κυρίως για τη Θεσσαλονίκη και μεγάλη επιτυχία αν συνυπολογίσει κανείς το μέγεθος των πόλεων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και των χωρών που αυτές εκπροσωπούν. Ταυτόχρονα, είναι ένα ακόμα βήμα στη συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια να "ανοίξουμε" την πόλη και να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά της, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την τουριστική -και όχι μόνο- ανάπτυξή της σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία".

Το Ίδρυμα City Mayors Foundation ιδρύθηκε το 2003, με στόχο να προωθήσει την "ορθή, ανοιχτή και ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση" και, όπως αναφέρει στον ιστότοπό του, δεν έχει καμία σχέση «με οποιαδήποτε πόλη ή οργάνωση», ενώ δεν έχει εμπορικό, ή κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.