Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Νάντη :Φροντίδα για τις μονογονικές οικογένειες

... Ότι στη Νάντη 25 κέντρα παιδικής φροντίδας πολλαπλών χρήσεων  προσφέρουν ευέλικτες υπηρεσίες για να βοηθήσει τους γονείς να επιστρέψουν στην εργασία;
Αυτή η καινοτόμος υπηρεσία έγκαιρης παιδικής φροντίδας στη Νάντη είναι ένα παράδειγμα για το πώς οι ευρωπαϊκές πόλεις την ολοκλήρωση των υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο. Ο στόχος είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για τις γυναίκες και τις μονογονικές οικογένειες στο βόρειο τμήμα της πόλης.



Η περιοχή, Nantes Nord, έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των εργατικών κατοικιών στην πόλη: το 40% του πληθυσμού αποτελείται από μονογονικές οικογένειες, εκ των οποίων 71% ζει σε χαμηλά επίπεδα εισοδήματος. 
Ως μέρος των υπηρεσιών της πόλης διαχειρίζεται απευθείας 25 κέντρα πολλαπλών χρήσεων παιδικής φροντίδας, το καθένα διαφορετικό σε χωρητικότητα και σε προσφερόμενες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες σε μακροπρόθεσμη αλλά και  βραχυπρόθεσμη περίοδο και ευέλικτες φροντίδες «έκτακτης ανάγκης» των παιδιών 
Το 2011 η Νάντη συγκρότησε ένα ενιαίο σημείο εξυπηρέτησης για τη διαχείριση των αιτήσεων της οικογένειας  για την έγκαιρη φροντίδα των παιδιών και για να εντοπίσει τις πλέον κατάλληλες υπηρεσίες φροντίδας . Ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του συστήματος 60 άνθρωποι όλες γυναίκες και μόνοι γονείς, ήταν σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία ή την κατάρτιση τους. Αυτό συνέβαλε στην τόνωση της τοπικής αγοράς εργασίας και είχε θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ενδιαφερομένων γυναικών. Η επιτυχία του έργου αποδίδεται σε όλους τους σχετικούς οργανισμούς και παρόχους υπηρεσιών που εργάζονται από κοινού, τόσο στην πρώιμη παιδική ηλικία και την κοινωνική ένταξη. 
Στο μέλλον στη Νάντη θα επικεντρωθούν στην επέκταση των διαθέσιμων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών, την προσαρμογή τους στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών με ακανόνιστο ή ευέλικτο ωράριο εργασίας και οι οποίες χρειάζονται τη φροντίδα των παιδιών κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου ή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.